Distintes capes de la Terra sòlida

Beschreibung

Mindmap am Distintes capes de la Terra sòlida, erstellt von rafa Morató am 17/10/2013.
rafa Morató
Mindmap von rafa Morató, aktualisiert more than 1 year ago
rafa Morató
Erstellt von rafa Morató vor mehr als 10 Jahre
80
1

Zusammenfassung der Ressource

Distintes capes de la Terra sòlida
  1. NUCLI
    1. És la capa més interna de la Terra. Està formada per metalls com el ferro i el níquel i és bastant peculiar pel fet que es troba fosa, almenys parcialment (el nucli extern), a causa de les altes temperatures que hi ha en aquesta zona. Aquesta calor intern és el responsable dels processos interns que es donen a la Terra, algun dels quals té manifestacions en la superfície, com són els terratrèmols, el vulcanisme o el desplaçament dels continents. El nucli extern de la Terra és una capa líquida d'uns 2.266 quilòmetres.
    2. MANTELL
      1. Es troba per sobre del nucli i està format per silicats, més densos a l'interior (mantell inferior) i menys cap a l'exterior (mantell superior). És una capa molt activa ja que es produeixen fenòmens de convecció de materials, és a dir, els materials calents tendeixen a ascendir des del nucli, podent arribar a la superfície i quan els materials es refreden tendeixen a enfonsar-se de nou cap a l'interior, com un cicle de matèria anomenat Cicle de Convecció. El mantell terrestre s'estén des de prop de 33 km de profunditat (o al voltant de 8 km a les zones oceàniques) fins als 2.900 km (transició al nucli).
      2. ESCORÇA
        1. És la capa més externa, la que està en contacte amb l'atmosfera i està formada per silicats lleugers, carbonats i òxids. És més gruixuda en la zona dels continents i més prima en els oceans. És una zona geològicament molt activa ja que aquí es manifesten els processos interns deguts a la calor terrestre, però també es donen els processos externs (erosió, transport i sedimentació) deguts a l'energia solar i la força de gravetat. Es diferencia una escorça continental i una escorça oceànica. Té un gruix d'entre 5 i 40 Km.
        Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

        ähnlicher Inhalt

        Capes de la Terra
        Mar Pérez
        Gedächtnis
        Nicole Girard
        LB A, Kapitel 1.2, Firmierung
        Stefan Kurtenbach
        Neurobiologie Übersicht
        Laura Overhoff
        Wortschatz Französisch 1. Angaben zur Person
        l_u_n_a_19
        Sops EURO-FH B.Sc.
        ??? ???
        Themen der Vektorrechnung
        Paula Raithel
        Marketing
        Sabrina Heckler
        AOW-Psychologie SS18
        Anna Huber
        Vetie Allgemeine Pathologie Altklausur 2015
        Tropsi B
        Vetie Histopatho 2017
        Anne Heyne