Quiz
6) Todennäköisyyslaskentaa
Fragen in diesem Quiz (36)
1Todennäköisyyslaskennan kombinatoriikka tarkoittaa
- Atodennäköisyyden laskentaa
- Btodennäköisyyksien muuttamista prosenteiksi
- Ctuloperiaatetta
- Dmahdollisuuksien lukumäärien laskemista
2Kun tapahtumat A ja B ovat toisensa poissulkevia, niin todennäköisyys, että tapahtuu A tai B on
- AP(A) + P(B)
- BP(A) * P(B)
- CP(A) + P(B) - P(AᴖB)
- Dkaikki edellä olevat vaihtoehdot ovat väärin
3Kun kolikkoa heitetään kolme kertaa, todennäköisyydet jokaisella heitolla ovat
- A1/2
- B3/3
- C1/3
- D2/3
4Nopan heitossa parillisen silmäluvun todennäköisyys on
- A1/6
- B2/3
- C1/2
- Dkaikki edellä olevat vaihtoehdot ovat väärin
5Gaussin jakaumaksi kutsutaan
- Aeksponenttijakaumaa
- Bnormaalijakaumaa
- CPoisson-jakaumaa
- Dbinomijakaumaa
6Binomijakauma on
- Aepäjatkuva todennäköisyysjakauma
- Bjatkuva todennäköisyysjakauma
- Ctilanteesta riippuen joko epäjatkuva tai jatkuva todennäköisyysjakauma
- Dkaikki edellä olevat vaihtoehdot ovat väärin
7Mikä seuraavista väittämistä ei pidä paikkaansa?
- AKlassisessa todennäköisyydessä kaikki alkeistapaukset ovat yhtä mahdollisia
- BVastatapahtumaa sanotaan myös komplementtitapahtumaksia
- CKokonaistodennäköisyys liittyy tapahtumiin, joissa on useita toisistaan riippumattomia kokeita
- DSatunnaismuuttujasta käytetään myös nimitystä stokastinen muuttuja
82! on
- A0
- B1
- C2
- D4
9Tapahtumat A ja B ovat toisensa poissulkevia. P(A)=0,1 ja P(B)=0,05. Silloin P(A tai B) on
- A0,005
- B0,085
- C0,15
- D0,105
10Mikä seuraavista pitää paikaansa?
- AP(A)=1-P(A:n vastatapahtuma)
- BP(A:n vastatapahtuma)=P(A)-1
- CP(Ω) on aina pienempää kuin 1
- D0!=0
11Satunnaisilmiöitä kuvaavia matemaattisia malleja sanotaan
- Asatunnaismalleiksi
- Bstokastisiksi malleiksi
- Cfysikaalisiksi malleiksi
- Dodottamattomiksi malleiksi
12Mikä seuraavista väittämistä on virheellinen?
- ANormaalijakauman kuvaajan muoto määräytyy keskihajonnan mukaan
- BEksponenttijakauman kertymäfunktio on F(x)=1-e-ax
- CPoisson-jakauman parametri on μ
- DTilastotieteessä tärkein epäjatkuva todennäköisyysjakauma on normaalijakauma
13Todennäköisyyksien muodostamaa funktiota kutsutaan
- Atiheysfunktioksi
- Btodennäköisyysfunktioksi
- Csatunnaisfunktioksi
- Dkertymäfunktioksi
14Kolmesta erilaisesta alkiosta halutaan muodostaa 2 alkion osajoukkoja. Alkioiden järjestyksellä näissä osajoukoissa on väliä. Montako tällaista osajoukkoa voidaan muodostaa?
- A4
- B6
- C8
- DTapahtuma ei ole mahdollinen
15Psykologian pääsykokeessa on monivalintakoe (A) ja soveltuvuuskoe (B). Päästäkseen opiskelemaan hakijan on läpäistävä molemmat kokeet niin, että soveltuvuuskokeeseen voi osallistua vain läpäistyään ensin monivalintakokeen. On laskettu seuraavat todennäköisyydet: P(läpäisee A:n)=0,2. P(läpäisee B:n)=0,3. P(ei läpäise B:tä)=0,7. P(läpäisee B:n läpäistyään A:n)=0,4. Mikä on näiden tulosten perusteella todennäköisyys, että satunnainen hakija pääsee opiskelemaan psykologiaa?
- A0,8
- B0,06
- C0,14
- D0,08
16Tarkastellaan kaavaa: P(A tai B)= P(A ᴗ B)= P(A) + P(B) - P(A ᴖ B). Mikä väittämistä on tosi?
- ATapahtumat A ja B ovat toisensa poissulkevia
- BTapahtumat A ja B eivät ole toisensa poissulkevia
- CTapahtumat A ja B ovat riippumattomia
- DTapahtumat A ja B ovat toisistaan riippuvia
17Otosavaruudella tarkoitetaan
- Atoistettuja satunnaiskokeita
- Bkokeen tulosmahdollisuuksien muodostamaa joukkoa
- Cjonkin ehdon toteuttavia alkeistapauksia
- Dei mitään edellisistä
18Järjestetyillä pareilla tarkoitetaan
- Atuloperiaatteella laskettuja lopputuloksia
- Bpermutaatioita
- Cvariaatioita
- Dkombinaatioita
19Binomikertoimet liittyvät
- Atuloperiaatteeseen
- Bpermutaatioon
- Cvariaatioon
- Dkombinaatioon
20Todennäköisyyden klassiseen määrittelyyn liittyy
- Asuotuisten alkeistapausten lukumäärä
- Btapahtuman esiintymiskertojen lukumäärä
- Ctodennäköisyysmitta
- DKolmogorovin aksioomajärjestelmä
21Määritellään tapahtuma A: Henkilö on yli 20-vuotias. Tapahtuma A:n komplementtitapahtuma on
- AHenkilö on 20-vuotias
- BHenkilö on alle 20-vuotias
- CHenkilö on korkeintaan 20-vuotias
- DEi mikään edellisistä
22Bayesin kaavalla lasketaan
- Akokonaistodennäköisyys
- BP(A/Bi)
- Ckokonaistödennäköisyyden käänteistodennäköisyys
- Duseampi kuin yksi edellisistä on oikein
23Sadan opiskelijan joukossa on 50 naista, joista 20 on psykologian opiskelijoita. Kaikkiaan psykologian opiskelijoita on otoksessa 40. Määritellään tapahtumat A: Henkilö on nainen ja B: Henkilö opiskelee psykologiaa. Otoksen perusteella P(AᴗB) on
- A0,9
- B0,7
- C0,6
- D0,2
24Montako erilaista riviä voidaan muodostaa 1 punaisesta, 3 sinisestä ja 1 mustasta autosta?
- A120
- B60
- C20
- D6
25Montako järjestettyä paria voidaan muodostaa kuudesta keskenään erilaisesta alkiosta?
- A360
- B180
- C30
- D15
26Uuden opiskelijan on valittava pääaineensa lisäksi primaari ja sekundaari sivuaine. Primaari sivuaine voidaan valita vaihtoehdoista A, B, C ja D. Sekundaari sivuaine valitaan vaihtoehdoista E, F, G, H, I ja J. Kuinka monta erilaista sivuaineyhdistelmää on mahdollista muodostaa?
- A10! / 2!*2!*2!*2!*1!*1!
- B24
- C12
- D10
27Erääseen tilanteeseen liittyvät todennäköisyydet ovat P(X)=0,5. P(A/X)=0,6. P(Y)=0,5. P(A/Y)=0,2. Laske P(Y/A)
- A0,1
- B1/3
- C0,25
- D0,75
28∑pi=
- A0-1
- B>0
- C1
- Dtilanteesta riippuvainen
29f(x) on
- Akertymäfunktio
- Btiheysfunktio
- Cjatkuvan muuttujan todennäköisyysjakaumaa kuvaava funktio
- Ddiskreetin muuttujan todennäköisyysjakaumaa kuvaava funktio
30F(1) kertoo
- Aarvon, johon liittyvä todennäköisyys on 1
- Barvon, joka on enintään 1
- Ctodennäköisyyden, jolla satunnaismuuttuja saa arvon 1
- Dtodennäköisyyden tapahtuman "muuttuja saa arvon, joka on suurempi kuin yksi" vastatapahtumalle
31Todennäköisyysjakauman odotusarvo lasketaan kaavalla
- A∑pi[xi-E(x)]
- Bpixi
- C∑pi/xi
- D∑pixi
32Binomijakauma sopii käytettäväksi tilanteissa, joissa
- Atulosmahdollisuuksia on kaksi
- Btoistettujen tapahtumien tulokset riippuvat toisistaan
- Cpistetodennäköisyyksien laskeminen ei ole mielekästä
- Dtarkastellaan tapahtumien esiintymisiä tietyllä aikavälillä tai tietyllä alueella
33Normaalijakauman
- Akertymäfunktion kuvaajan sijainti määräytyy keskihajonnan ja muoto odotusarvon mukaan
- Btiheysfunktion kuvaajan sijainti määräytyy keskihajonnan ja muoto odotusarvon mukaan
- Ckertymäfunktion kuvaajan sijainti määräytyy odotusarvon ja muoto keskihajonnan mukaan
- Dtiheysfunktion kuvaajan sijainti määräytyy odotusarvon ja muoto keskihajonnan mukaan
34Normaalisti jakautuneen muuttujan arvoista
- Akorkeintaan 99,73% on kolmen keskihajonnan päässä odotusarvosta
- B95,45% poikkeaa odotusarvosta korkeintaan kaksi keskihajontaa
- C68,27% poikkeaa odotusarvosta korkeintaan kaksi keskihajontaa
- Dkorkeintaan 68,27% poikkeaa odotusarvosta kaksi keskihajonnan mittaa
35Unohtavaisuusominaisuus liittyy
- Anormaalijakaumaan
- Beksponenttijakaumaan
- Ckaikkiin jatkuviin jakaumiin
- DPoisson-jakaumaan
36Lasketaan todennäköisyys, että suurperheen 4:stä ensimmäisestä lapsesta kaksi on tyttöjä, kun lapsen sukupuolen todennäköisyyksien tiedetään pysyvän vakiona. Todennäköisyys lasketaan hyödyntämällä
- Abinomijakaumaa
- BPoisson-jakaumaa
- Cnormaalijakaumaa
- Deksponenttijakaumaa
Informationen
- Beschreibung
- Monivalintakysymyksiä Eximian valmennusmateriaalin kappaleesta 6 JA kirjan lopusta (muokattu)
- Autor
- Sanni Parviainen
- Sprache
- English
- Aufrufe
- 55
- Bewertung
- Noch keine Bewertungen Bewerte dieses Quiz