Treball plantes

Beschreibung

TEMA 8
AYMAN i HUGO 1E
Karteikarten von AYMAN i HUGO 1E , aktualisiert more than 1 year ago
AYMAN i HUGO 1E
Erstellt von AYMAN i HUGO 1E vor mehr als 6 Jahre
112
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
PLANTAS Que són ? Són éssers vius, pluricel·lulars, que tenen totes les cel·lules eucariotes, viuen fixes al sòl i la majoria tenen vasos conductors (xilema i floema).
Com es la seva nutrició ? Autòtotrofa perquè fan la fotosintesi.
Què és la fotosintesis ? És el procès mitjançant el qual les plantes fabriquen el seu propi aliment a partir de aigua, sals minerals i font d'energia.
Com es nutreeixen les plantes ? 1.-A través de l'arrel, la planta cull aigua i sals minerals (saba bruta) 2.- La saba bruta puja per la tija, per els vasos conductors i arriba a la fulla 3.-A les fulles té lloc la fotosintesi, on s'elabora la saba elaborada 4-.La saba elaborada a través dels vasos liberians s'estén per tota la planta
Què transporten els vasos conductors ? Transporten aigua, sals minerals i altres substàncies. Floema (saba elaborada: de les fulles a les arrels) i xilema (saba bruta: de les arrels a les fulles).
Classificació de les plantes Plantes sense flor: briòfits i pteridòfits. Plantes amb flor: angiospermes i gimnospermes.
Els BRIÒFITS Característiques ·No tenen vasos conductors perquè son molt simples ·No tenen vertaderes arrels ·No tenen vertadera tija ·No tenen vertaderes fulles
Quin és el reprentant dels briòfits ? Les molses
Com s'anomenen les falses arrels dels briòfits ? Rizoides.
Com s'anomena la falsa tija dels briòfits ? Cauloide.
Com s'anomena les falses fulles dels briòfits ? Filoides.
Com és la reproducció del briòfits ? 1.-Creix el cauloide 2.-Forma càpsula 3.-Estructures anomenades esporangis i dins els esporangis trobam les espores 4.-Cauen les espores a terra 5.-Si les condicions són idònees, creix un nou individu.
Els PTERIDÒFITS Característiques ·Tenen vasos conductors ·Tenen tija, fulles i arrels (vertaderes) ·No tenen flor
Quin és el representant dels pteridòfits ? Les falgueres
On viuen els pteridòfits ? A llocs ombrívols i humits
LES PLANTES AMB FLORS Característiques ·Tenen flor ·Es reprodueixen a partir d'una llavor ·Tenen órgans vegetatius i reproductius
Com és classifiquen les plantes amb flor ? Es classifiquen en angiospermes i gimnospermes.
Quins són els òrgans vegetatius ? Arrels, tija i fulles.
Explica cadascun dels òrgans vegetatius ? Arrels: fixen la planta al sòl, absorbeixen aigua i sals minerals i es divideixen en 4 parts (arrel primaria, arrel secundaria, pèls absorbents i cofia. Tija: mantenen la planta en vertical, aguanten les fulles i transporten nutrients (la saba bruta pels conductes llenyossos i la elaborada pels vasos liberians. Fulles: són òrgans en forma de làmina, són de color verd (per la clorofil·la) i es on es du a terme la fotosintesi.
On es du a terme l'intercanvi de gasos (O2 i CO2) ? Als estomes: cèl·lules oclusives.
Quins són els organs reproductius? Les flors (fulles modificades) i a les angiospermes són els piscil i els estams.
Què són els piscils i els estams ? Piscil: òrgan reproductor femení que té forma de ampolla.té una zona més ample on trobam l'ovari i el òvuls. Estams: òrgan reproductor masculí que té dues parts: antera i filament.
GIMNOSPERMES Característiques ·Les podem trobar aquasi tot el planeta ·La llavor no esta protegida per una llavor ·Tenen flor ·Les flors no tenen ni calze ni corol·la ·Són unisexuals ·Les flors tenen forma de con i la flor femenina quan esta fecundada se li diu pinya ·Les flors són poc vistoses ·Així es reprodueixen:
ANGIOSPERMES Característiques ·Es poden trobar a quasi tot el planeta ·La llavor esta protegida per un fruit ·Les flors són vistoses ·L'òvul esta protegit dins l'ovari ·Es classifiquen en monocotiledònies i dicotiledònies
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

Histologie
Nicole Nafzger
Grundbegriffe der Kostenrechnung
etsab1982
Modul 2D FernUni Hagen Bourdieu
Anni T-Pünktchen
Sowjetische Expansion & Eindämmungspolitik der USA
Laura Overhoff
Unterrichtsplanung in 5 Minuten
h.a.mueller
Bildungswissenschaft
Yvonne Heitland
Säuren und Basen
Maxima Mehner
Vetie: Virofragen 2016
Johanna Tr
Vetie Virologie 2012
Isabelle K.
Vetie Para Morphologie Entomologie
Kristin E