Treball plantes

Description

TEMA 8
AYMAN i HUGO 1E
Flashcards by AYMAN i HUGO 1E , updated more than 1 year ago
AYMAN i HUGO 1E
Created by AYMAN i HUGO 1E over 6 years ago
100
0

Resource summary

Question Answer
PLANTAS Que són ? Són éssers vius, pluricel·lulars, que tenen totes les cel·lules eucariotes, viuen fixes al sòl i la majoria tenen vasos conductors (xilema i floema).
Com es la seva nutrició ? Autòtotrofa perquè fan la fotosintesi.
Què és la fotosintesis ? És el procès mitjançant el qual les plantes fabriquen el seu propi aliment a partir de aigua, sals minerals i font d'energia.
Com es nutreeixen les plantes ? 1.-A través de l'arrel, la planta cull aigua i sals minerals (saba bruta) 2.- La saba bruta puja per la tija, per els vasos conductors i arriba a la fulla 3.-A les fulles té lloc la fotosintesi, on s'elabora la saba elaborada 4-.La saba elaborada a través dels vasos liberians s'estén per tota la planta
Què transporten els vasos conductors ? Transporten aigua, sals minerals i altres substàncies. Floema (saba elaborada: de les fulles a les arrels) i xilema (saba bruta: de les arrels a les fulles).
Classificació de les plantes Plantes sense flor: briòfits i pteridòfits. Plantes amb flor: angiospermes i gimnospermes.
Els BRIÒFITS Característiques ·No tenen vasos conductors perquè son molt simples ·No tenen vertaderes arrels ·No tenen vertadera tija ·No tenen vertaderes fulles
Quin és el reprentant dels briòfits ? Les molses
Com s'anomenen les falses arrels dels briòfits ? Rizoides.
Com s'anomena la falsa tija dels briòfits ? Cauloide.
Com s'anomena les falses fulles dels briòfits ? Filoides.
Com és la reproducció del briòfits ? 1.-Creix el cauloide 2.-Forma càpsula 3.-Estructures anomenades esporangis i dins els esporangis trobam les espores 4.-Cauen les espores a terra 5.-Si les condicions són idònees, creix un nou individu.
Els PTERIDÒFITS Característiques ·Tenen vasos conductors ·Tenen tija, fulles i arrels (vertaderes) ·No tenen flor
Quin és el representant dels pteridòfits ? Les falgueres
On viuen els pteridòfits ? A llocs ombrívols i humits
LES PLANTES AMB FLORS Característiques ·Tenen flor ·Es reprodueixen a partir d'una llavor ·Tenen órgans vegetatius i reproductius
Com és classifiquen les plantes amb flor ? Es classifiquen en angiospermes i gimnospermes.
Quins són els òrgans vegetatius ? Arrels, tija i fulles.
Explica cadascun dels òrgans vegetatius ? Arrels: fixen la planta al sòl, absorbeixen aigua i sals minerals i es divideixen en 4 parts (arrel primaria, arrel secundaria, pèls absorbents i cofia. Tija: mantenen la planta en vertical, aguanten les fulles i transporten nutrients (la saba bruta pels conductes llenyossos i la elaborada pels vasos liberians. Fulles: són òrgans en forma de làmina, són de color verd (per la clorofil·la) i es on es du a terme la fotosintesi.
On es du a terme l'intercanvi de gasos (O2 i CO2) ? Als estomes: cèl·lules oclusives.
Quins són els organs reproductius? Les flors (fulles modificades) i a les angiospermes són els piscil i els estams.
Què són els piscils i els estams ? Piscil: òrgan reproductor femení que té forma de ampolla.té una zona més ample on trobam l'ovari i el òvuls. Estams: òrgan reproductor masculí que té dues parts: antera i filament.
GIMNOSPERMES Característiques ·Les podem trobar aquasi tot el planeta ·La llavor no esta protegida per una llavor ·Tenen flor ·Les flors no tenen ni calze ni corol·la ·Són unisexuals ·Les flors tenen forma de con i la flor femenina quan esta fecundada se li diu pinya ·Les flors són poc vistoses ·Així es reprodueixen:
ANGIOSPERMES Característiques ·Es poden trobar a quasi tot el planeta ·La llavor esta protegida per un fruit ·Les flors són vistoses ·L'òvul esta protegit dins l'ovari ·Es classifiquen en monocotiledònies i dicotiledònies
Show full summary Hide full summary

Similar

Hitler's rise to Chancellorship Jan '33
Simon Hinds
Physical Geography
littlegoulding
Cory & Manuel
cory.jones2010
Maths Revision- end of year test
hannahsquires
My SMART School Year Goals for 2015
Stephen Lang
EEO Terms
Sandra Reed
The Periodic Table
Catherine Kidd
Art & Design in Context
Chloe Scott
Tips for Succeeding on the Day of the Exam
Jonathan Moore
2PR101 1.test - 4. část
Nikola Truong
No more diets
amna mohd