Les 4 Gran Cròniques medievals (Àlex Lluch)

Descripción

Activitat per a relacionar la teoria amb la crònica que li correspon.
Àlex Lluch
Test por Àlex Lluch, actualizado hace más de 1 año
Àlex Lluch
Creado por Àlex Lluch hace casi 6 años
638
0

Resumen del Recurso

Pregunta 1

Pregunta
A quina crònica fa referència la següent descripció? "Aquesta crònica fou escrita per allò que podem dir el primer historiador de la nostra llengua. Per això el seu to es caracteritza per la seua impersonalitat, no està escrita en primera persona sinó que l'autor s'inspira en arxius reials, oficials i en les coses que havia viscut amb una certa veracitat. Explica el regnat de Pere el Gran i les seues lluites contra els italians i els francesos"
Respuesta
  • Crònica de Bernat Desclot
  • Llibre dels Fets
  • Crònica de Pere el Cerimoniós
  • Crònica de Ramon Muntaner

Pregunta 2

Pregunta
A quina crònica fa referència la següent descripció? "...la intenció didàctica i justificativa, i el sentiment religiós i providencialista es reflecteixen al llarg de tota la Crònica. El rei, a qui agrada d’aparéixer com un heroi d'epopeia, no sempre fa història militar i política, sinó que sovint ens mostra els xicotets fets de la seua vida i els racons més íntims de la seua personalitat. Narra els fets des del seu naixement fins les conquestes de Múrcia. A la Crònica es fa ús d’un llenguatge viu i popular (refranys, dites i expressions col·loquials, utilització de la primera persona del plural, etc.) i de la llengua pròpia per part dels personatges (català, aragonès, castellà, àrab o francés)."
Respuesta
  • Crònica de Ramon Muntaner
  • Llibre dels fets
  • Crònica de Bernat Desclot
  • Crònica de Pere el Cerimoniós

Pregunta 3

Pregunta
A quina crònica fa referència la següent descripció? "Va complir un paper fonamental: va ser testimoni i reportador de fets. És la més coneguda i un dels relats més poderosos d’aventures de l’Edat Mitjana. En paraules de Joan Fuster: “El llibre d’aventures més excitant, més irresistible, de tota l’Edat Mitjana europea”. L’objectiu fonamental de l’obra és la de glorificar els reis de la Casa d'Aragó. El monarquisme del nostre cronista està estretament relacionat amb el providencialisme i amb el nacionalisme. La sang, un destí comú i la llengua (el “bell catalanesc”) són els elements que integren la base de la comunitat catalano-aragonesa. Construeix un interlocutor ideal al qual s’adreça per narrar els fets dels quals vol donar testimoni a partir de l'expressió "Què us diré?"
Respuesta
  • Llibre dels Fets
  • Crònica de Ramon Muntaner
  • Crònica de Pere el Cerimoniós
  • Crònica de Bernat Desclot

Pregunta 4

Pregunta
A quina crònica fa referència la següent descripció? "... el volum és la crònica del seu regnat, escrita en 1a persona del plural i amb forma autobiogràfica. El rei no renuncia mai a l’autoria. La intencionalitat de la crònica no és un element secundari, sobretot pel que fa a la intencionalitat política. És la crònica d’uns temps difícils per als territoris que un dia unificarà Jaume I. Va ser un regnat de gran complexitat geopolítica. Se cita la persona de Ramon Muntaner i la lectura ocasional del Llibre dels feyts. Aquesta crònica no està exempta de crueltat, mostra la força, sang i justícia de les batalles sense cap tipus de censura. Destaca la seua sinceritat i imparcialitat".
Respuesta
  • Llibre dels Fets
  • Crònica de Bernat Desclot
  • Crònica de Pere el Cerimoniós
  • Crònica de Ramon Muntaner
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Literatura I
Raul Alejandro Andrade
Los últimos Premios Nobel de Literatura
luisalenes
Literatura Prerrenacentista
Carlos Lesmes Diaz
Miguel de Unamuno
Diego Santos
Definición de Literatura
Ilse Daniela
LITERATURA VALENCIANO
MACIAS SG8
Teatro español de 1939 a 1975
Yoli Piña
Teatro posterior a 1936
Selina Vasquez
Valencià - Literatura PAU - Tema 1
Amanda Torrente
Les Cròniques
carmen aguilera Ramirez
Autores y obras de las generación del 98
maya velasquez