Presentació de la Part3 acabada. Punt 3.3.1 i 3.3.2. Introducció a la didàctica de les propietats

Descripción

Diapositivas sobre Presentació de la Part3 acabada. Punt 3.3.1 i 3.3.2. Introducció a la didàctica de les propietats , creado por jfs14unimatemàtiques el 20/12/2015.
jfs14unimatemàtiques
Diapositivas por jfs14unimatemàtiques, actualizado hace más de 1 año
jfs14unimatemàtiques
Creado por jfs14unimatemàtiques hace más de 8 años
5
0

Resumen del Recurso

Diapositiva 1

    Introducció a la didàctica.
    La comprensió inicial que tenen els infants de les propietats de les operacions es basa en el que poden observar a partir de la utilització d'elements i fets concrets. Aquesta observació els porta a la generalització i a l'abstracció de les propietats de les operacions bàsiques estructurals, com són la suma i la resta. Cada propietat comporta un nivell de dificultat de comprensió.

Diapositiva 2

    Canvia la didàctica- Materials
    S'ha de treballar amb activitats de material manipulable, fins i tot els dits de les mans, perquè sigui més visible i comprensible, també hi ha activitats dialèctiques per practicar el càlcul. Aquestes proporcionen que abans de fer una operació, podem qüestionar-los amb diferents preguntes, com per exemple: <<Quina resposta et sembla que sortirà aproximadament?>> << Busca una situació que es resolgui fent servir aquesta operació>>  Entre d’altres preguntes i suggeriments organitzem una discussió a l’aula, per tal que el docent i el discent  puguin  observar i conèixer la seva capacitat de fer-ho.  

Diapositiva 4

Diapositiva 5

Diapositiva 6

    Activitats dialèctiques
    Per practicar el càlcul, abans de fer una operació, podem qüestionar-los amb diferents preguntes, com: <<Quina resposta et sembla que sortirà aproximadament?>> << Busca una situació que es resolgui fent servir aquesta operació>>  Entre d’altres preguntes i suggeriments organitzem una discussió a l’aula i podem  observar i conèixer la seva capacitat de fer-ho.  

Diapositiva 7

    Propietats:
    Propietat associativa: Associabilitat de l'addicció (suma) i no associabilitat de la subtracció( la resta)               Per exemple: (2+5)+1= 2+(5+1)      /// 25-(5-2) no és igual (25-5)-2              Resultats:     (8)     = (8)                   (22)        no es igual    (18)  Propietat commutativa: canvia l'ordre dels nombres però això no altera el resultat dels factors.                Per exemple: 3+2= 2+3 à l’ordre no altera el resultat  (5=5)                 3-2 no és igual que 2-3à l’ordre altera el resultat     Propietat distributiva: distributivitat del producte respecte de la suma i la de la  resta.                  Per ex: (5+3)x4= 5x4+3x4 // (5-3)x4 = 5x4-3x4 Invariància de la diferència entre dos nombres quan els hi sumem o restem el mateix a tots dos:  Per ex: 5-3=(5+1) -(3+1)=6-4               **(5-3=2// 6-4=2)**  Operacions inverses: la resta és la inversa de la suma i la divisió de la multiplicació.  O sigui: SUMA = MULTIPLICACIÓ // RESTA= DIVISIÓ                          

Diapositiva 8

Diapositiva 9

    Enllaços per practicar les propietats
     Disponible en: http://www.xtec.cat/~msolduga/menu/finestra/mates.htm --> (Per practicar les propietats) http://matematica1.com/operaciones-combinadas-de-suma-y-resta-actividades-y-ejercicios-para-ninos-de-primero-de-primaria-en-pdf/ https://www.youtube.com/watch?v=-WzkbmOdmoI -->  (Vídeo de Presentació reglets M.Antònia Canals ) https://www.youtube.com/watch?v=p0LW93TeGMs --> (Aprendre matemàtiques jugant, amb la presència de M. Antònia Canals)  
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

LA PRIMERA GUERRA MUNDIALO LA GRAN GUERRA - creado desde un Mapa Mental
Erika Urban
Adjetivos en japones 1
jairo.gil593
La Segunda República: Parte 1
Diego Santos
La acentuación de diptongos, triptongos e hiatos
Elisa Tormo Guevara
CARBOHIDRATOS
Andrea Lopez Riv
English Test - Please choose one correct option for each sentence.
tania.perez
FISIOLOGÍA DEL RIÑON
Patricia Ortiz
ANÁLISIS DE DATOS EN LA INVESTIGACIÓN CUALITATIVA
Johanna Morales Genecco
Pasapalabra Ganado por David Leo
Diego Santos
CUADRO SINÓPTICO DE LOS TRASTORNOS DE LA PERSONALIDAD EN EL AMBIENTE ESCOLAR
Taly Contreras
USO DE HERRAMIENTAS DE DISEÑO AUTOCAD
mart cruzz