Tecnologia 3r ESO

Descripción

Preguntres sobre les estroctures per a alumnes de 3r de la ESO creades per alumnes de 3r de la ESO
BERTA PANYELLA GRAU
Fichas por BERTA PANYELLA GRAU, actualizado hace más de 1 año
BERTA PANYELLA GRAU
Creado por BERTA PANYELLA GRAU hace casi 4 años
11
0

Resumen del Recurso

Pregunta Respuesta
Què són les estroctures naturals? -no creades -animal/humans Les estructures naturals són les que no han estat creades per l'esser huma o un animal.
Què són les estroctures artificials? -no són naturals Són les estroctures creades per els essers humans o animals.
Quina funció té l'arquitecte? I l'enginyer? -calculs -materials L'arquitecte disenya la forma, funcionalitat i acavats d'un edifici. L'enginyer calcula l'estroctura que necessitara l'edifici projectat.
Què ha de cumplir una estructura? -troç -allargada Ha de complir en les caracteristiques demanades, per exemple secció, longitud, material emprat, qualitat i altres.
Què són les càrregues? Quins tipus hi han? -rigides, que no es mouen -poden canviar Són forces que actuen sobre una estroctura. Hi han dos tipus de càrregues fixes o estàtiques, i variables o dinàmiques.
Què són els esforços? - construcció - força Es el que resisteixen les columnes, parets, murs, pilars d'un edifici.
Què són les estructures massives? -molt material Són estructures que es caracteritzen per fer servir una gran quantitat de material de construcció
Quins són els elements característics de les estructures massives? -material -piramides Murs gruixuts de pedra, columnes de pedra, pilars de secció circular i llindes.
Quina millora presenten les estructures de voltes respecte les massives? -arcs Les estructures formades per arcs, voltes i cúpules permeten crear espais interiors de grans dimensions sense columnes intermèdies.
Quins dos elements arquitectònics s'obtenen a partir de l'arc? -aigua Aqüeductes i ponts.
Explica la tècnica tradicional per construir estructures tramades? -edificis Son les estroctures que s'utilitzen als nostres edificis d'avui en dia. Estan constituides per barres de formigó armat (formigó amb baretes d'acer en el seu interior) o acer unides entre si de manera rigida.
Què és el formigó armat? El formigó és una barreja de ciment, sorra, grava i aigua. Quan el formigó s'asseca, forma una massa sòlida semblant a la pedra. Per augmentar la seva resistència a tot tipus d'esforços.
Per què serveixen els fonaments? Quins tipus hi han? - edifici Son elemnts que es fan soterrats i sobre ells recolza l'estroctura de l'edifici. la funció dels fonaments és contrestar totes les forçes (la dels mobles i les persones, la de la neu acomulada en la taulada...) per tal que l'edifici es mantingui rigid, estable i segur.
Que son les estructures triangulars i com es caracteritzen? -triangles Són aquelles que estan fetes amb barres unides entre si en forma de triangle. És un exemple la torre eiffel.
Que son les estructures atirantadas i com es caracteritzen? -tirants -ponts S'empren cables dels quals pengen part de l'estructura. Els cables es diuen tirants i solen tendir a estirar-se. Els tirants porten en els seus extrems uns tensors per tibar el cable o afluixar-lo a l'hora de col·locar-ho.
Que son les estructures lamindes i com es caracteritzen? -lamines Les estructures laminars són aquelles que estan basades en la utilització de làmines a les quals se les dóna forma per augmentar-ne la resistència. És un exemple el sostre d'alguns edificis.
Que son les estructures pneumatiques i com es caracteritzen? -globus -inflables La pneumàtica és una secció de la tecnologia que tracta l’estudi i l’aplicació de gasos pressuritzats com a fluids transmissors d’energia per a produir moviment mecànic.
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Test Diagnóstico de Informática Básica
victorlobato2009
TECNOLOGÍA TAREA
Denisse Alcalá P
Materiales de construccion
Diana Woolfolk
INSTRUMENTOS DE MEDIDAS Y SIMBOLOGÍA ELECTRICA - VOLTAJE.
Teresa Villa
Leyes de Kirchhoff (Voltaje y corriente)
dianamardp
DISPOSITIVOS DE ALMACENAMIENTO
Esteban Bravo3B
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
20 preguntas sobre sistemas operativos
esmeraldameza100
codigos QR
Cristina Padilla
Curso Basico De Android
manrongel
Historia de la Ingeniería
Camila González