Λεξιλόγιο για την Ευρωπαική Ένωση

Descripción

Ενότητα 4η "Ευρώπη και Ευρωπαική Ένωση" Γ Γυμνασίου Νεοελληνική γλώσσα
Eva Skanavi
Fichas por Eva Skanavi, actualizado hace más de 1 año
Eva Skanavi
Creado por Eva Skanavi hace más de 3 años
18
0

Resumen del Recurso

Pregunta Respuesta
Τι σημαίνουν οι λέξεις; 1. σημασία λέξης 2. μία πρόταση με τη λέξη
διαπραγματεύομαι έρχομαι σε συνεννόηση, συζητώ με κάποιον για να πετύχω μια συμφωνία π.χ. Διαπραγματεύομαι τη τιμή ενός αυτοκινήτου.
διάσκεψη συνεδρίαση, συνάντηση επίσημων προσώπων για τη λήψη αποφάσεων π.χ. Πραγματοποιήθηκε διάσκεψη μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
διάσκεψη κορυφής η διάσκεψη στην οποία συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών. π.χ. Η διάσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Βέλγιο.
εκπροσωπώ βρίσκομαι στη θέση άλλου και ενεργώ για λογαριασμό του, είμαι εκφραστής μια θεωρίας, ιδέας κλπ. π.χ. Στους Ολυμπιακούς αγώνες 15 αθλητές εκπροσώπησαν τη χώρα μας.
ενοποίηση η ένωση δύο ή περισσοτέρων πραγμάτων σε ένα π.χ. Φέτος έγινε ενοποίηση των αρχαιολογικών χωρών στην Αθήνα.
επίτροπος αυτός που του έχει δοθεί επίσημα ένα συγκεκριμένο καθήκον π.χ. Ο Έλληνας επίτροπος στην Ευρώπη πρέπει να γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα.
κονδύλι χρηματικό ποσό που δίνεται για συγκεκριμένο σκοπό. π.χ. Είναι αναγκαίο να αυξηθούν τα κονδύλια για την τηλεκπαίδευση.
συνασπισμός συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών για την επίτευξη κοινού στόχου π.χ. Ο κομματικός συνασπισμός είναι σημαντικός για να υπάρξει κυβέρνηση.
συνεδρίαση η συνάντηση μελών ενός συλλογικού οργάνου με σκοπό να ενεργήσουν με βάση μια κοινή τους απόφαση π.χ. Η Βουλή συνεδρίασε για τις νέες νομοθεσίας στην παιδεία.
σύγκλιση η κοινή πορεία διαφορετικών μέτρων για την επίτευξη κοινών στόχων. π.χ. Είναι σημαντικό οι φίλοι να έχουν σύγκλιση απόψεων σχετικά με το νόημα των σχέσεων.
συνέρχομαι η συνάντηση πολλών προσώπων με σκοπό την παρουσίαση κάποιας άποψης ή προβλήματος. π.χ. Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης η παροχή οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαική Ένωση προς τα μέλη της π.χ. Η Ελλἀδα έχει τη δυνατότητα να λάβει το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης από την Ευρώπη.
τακτική σύνοδος η συνάντηση μελών σε ορισμένο χρόνο και με ορισμένο τρόπο. π.χ. Η τακτική σύνοδος του 15 μελούς του σχολείου ορίστηκε κάθε αρχή μήνα στην κεντρική αίθουσα του σχολείου.
θεσμικά όργανα όργανα λήψης αποφάσεων π.χ. Τα Θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα επτά κύρια όργανα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
επιβολή το αποτέλεσμα του να αναγκάσω κάποιον άλλον να πράξει σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες π.χ. Η επιβολή των μέτρων για την πανδημία γίνεται μέσω των αστυνομικών αρχών.
αλληλεγγύη η αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους. π.χ. Είναι σπουδαία η αλληλεγγύη προς τους μετανάστες.
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Italian: Basics
Selam H
Basic Korean Verbs
ASHISH AWALGAONKAR
Korean Grammar Basics
Eunha Seo
Months of the Year in Korean
Sabine Callebaut
Learn My Language: Korean-English
kang.s.724
Italian Past Tense Verbs
ainsliescott
Korean Verb Conjugation Test 1
ASHISH AWALGAONKAR
Useful Essay Italian Words
James Lamming
Italian Vocabulary - Unit 2
Mike Spaziani
MANDARIN WORDS
couldwellbrittan
Korean Vocabulary
elee53