exercici 3 (art gòtic)

Descripción

Fichas sobre exercici 3 (art gòtic), creado por lluna gimeno el 22/02/2016.
lluna gimeno
Fichas por lluna gimeno, actualizado hace más de 1 año
lluna gimeno
Creado por lluna gimeno hace más de 8 años
78
1

Resumen del Recurso

Pregunta Respuesta
Exercici 3 Les característiques de l'arquitectura gòtica:
Arquitectura gòtica: En arquitectura es caracteritza per l'arc ogival, la volta de creueria, els arcbotants, els florons, els vitralls, rosasses i la propensió a la verticalitat, amb naus àmplies i esveltes. Això respon a les ànsies d'unió amb Déu dels artistes. El sostre es cobreix amb voltes de creueria, les voltes de creueria descansen sobre pilars rodejats de columnes, parets altes i esveltes, arcs apuntats, edificis amb molta decoració, l'interior és lluminós i colorista, amb pintures, molts vitralls i moltes escultures molt semblants als humans.
Sistema estructural: A la península Ibèrica hi ha dos models arquitectònics gòtics diferents: el gòtic francès, caracteritzat per la verticalitat i l'ornamentació, i el gòtic meridional, en què domina la línia horitzontal i l'austeritat decorativa. L'arquitectura d'estil gòtic sorgeix d'una modificació estructural important de l'arquitectura romànica. Les construccions típiques són els castells fortificats, les torres de defensa i les catedrals. Les innovacions, són, principalment: Voltes construïdes amb nervadures de pedra i totxo a les voltes (volta de creuer), el que fa que siguin més lleugeres que les voltes romàniques L'arc preferencial deixa de ser l'arc de mig punt i passa a ser l'arc ojival. Els contraforts, a causa de les majors tensions, es transformen en arcbotant Les estructures més lleugeres permeten la utilització de grans rosasses i vitralls, regularment amb escenes religioses. Predomina la verticalitat. Les plantes són en forma de creu llatina i les façanes es vesteixen d'escultures i relleus.
Façana: La façana està plena de vitralls de colors per poder deixar entrar la llum natural, sobre l'entrada hi ha una gran portalada. Les puntes que estan a dalt de tot l'edifici són aguantades pels pinacles. A la majoria d'edificis la façana té forma d'H. Per decorar la façana de la teulada hi havia gàrgoles.
Interior: Hi ha moltes catedrals que al sostre contenen voltes ogivals que carreguen el pes de l'estructura sobre els pilars. Aquesta innovació tècnica permet que els murs exteriors siguin molt més prims i per tant s'hi puguin disposar grans vitralls.
Vitrells Rosassa
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

Estilos de Aprendizaje
maya velasquez
Martin Luther King, Jr.
maya velasquez
CIENCIAS AUXILIARES DE QUÍMICA ORGÁNICA
Luis Carrillo
Inglés - Verbos Compuestos I (Phrasal Verbs)
Sil Vere
Obligations
nat_map
PARASITOLOGÍA
Juanxito Sardine
enfoques cualitativo y cuantitativo
ozaratesaur
EL DIÁLOGO
Eva Sánchez
HISTORIA DE LA COMPUTADORA
SERGYO DAVID CALDERON QUINTERO
DICTADO RÍTMICO 4 TIEMPOS
mariajesus camino