PROPIETATS

Description

Degree Tecnología Flashcards on PROPIETATS, created by María Tirado on 28/11/2020.
María Tirado
Flashcards by María Tirado, updated more than 1 year ago
María Tirado
Created by María Tirado over 3 years ago
714
0

Resource summary

Question Answer
PROPIETATS FÍSIQUES PROPIETATS FÍSIQUES Apareixen davant d’estímuls externs al material, com la llum, la calor o les forces.
DENSITAT PROPIETAT FÍSICA: DENSITAT La densitat és la relació entre la massa d'un material i el seu volum. La densitat dels plàstics és bastant baixa mentre que la densitat de l'acer és elevada.
CONDUCTIVITAT ELÈCTRICA PROPIETAT FÍSICA: CONDUCTIVITAT ELÈCTRICA Capacitat dels materials de permetre o no el pas del corrent elèctric. • aïllants elèctrics: no permeten el pas de corrent, com el plàstic o la fusta. • conductors elèctrics: si ho permeten, com els metalls.
CONDUCTIVITAT ACÚSTICA PROPIETAT FÍSICA: CONDUCTIVITAT ACÚSTICA És la capacitat d'un material per a conduir o no el so. Alguns plàstics, la fibra de vidre i el suro són aïllants del so. Els metalls, en canvi, són bons conductors del so.
CONDUCTIVITAT TÈRMICA PROPIETAT FÍSICA: CONDUCTIVITAT TÈRMICA Capacitat d'un material per a transmetre o no la calor. Els metalls són bons conductors tèrmics, mentre que la fusta i els materials plàstics són aïllants tèrmics.
DILATACIÓ - CONTRACCIÓ PROPIETATS FÍSIQUES DILATACIÓ-CONTRACCIÓ És la propietat de certs materials d'augmentar o disminuir el seu volum amb la temperatura. Quan la temperatura s'eleva, el material augmenta el seu volum i quan la temperatura disminueix redueix el seu volum. Per exemple els metalls.
PROPIETATS ÒPTIQUES PROPIETATS FÍSIQUES ÒPTIQUES Segons el comportament dels materials davant la llum.
TRANSPARENTS PROPIETAT FÍSICA ÒPTICA: TRANSPARÈNCIA Deixen passar totalment la llum i es veu clarament a través d'ells.
TRANSLÚCIDS PROPIETAT FÍSICA ÒPTICA: TRANSLÚCID Deixen passar part de la llum, però no deixa veure clarament els objectes.
OPACS PROPIETAT FÍSICA ÒPTICA: OPACITAT No deixen passar la llum ni veure a través d'ells.
PROPIETATS MECÀNIQUES PROPIETATS FÍSIQUES: MECÀNIQUES Determinen el comportament d’un material quan se’l sotmet a l’acció de forces exteriors.
DURESA PROPIETAT FÍSICA: DURESA És la resistència d'un material a ser ratllat. Segons l'escala de Mohs, el material més dur és el diamant i el més bla el talc.
TENACITAT - FRAGILITAT PROPIETATS FÍSIQUES: TENACITAT-FRAGILITAT La tenacitat és la resistència d’un material a trencar-se quan és colpejat ( ex. metalls). La fragilitat és la propietat contrària (ex. vidre).
MAL·LEABILITAT PROPIETAT FÍSICA: MAL·LEABILITAT Capacitat d'un material per a deformar-se en forma de làmines (ex. alumini)
DUCTILITAT PROPIETAT FÍSICA: DUCTILITAT Capacitat d'un material per a deformar-se en forma de fils (ex.- coure)
ELASTICITAT PROPIETAT FÍSICA: ELASTICITAT L'elasticitat és la capacitat de un material de recuperar la seua forma original quan cessa la força que ho deforma (ex. Una goma)
PLASTICITAT PROPIETAT FÍSICA: PLASTICITAT La plasticitat és la capacitat de un material d'adquirir deformacions permanents (ex. l'argila).
RESISTÈNCIA A ESFORÇOS PROPIETAT FÍSICA: RESISTÈNCIA A ESFORÇOS Capacitat que té un material de suportar esforços sense trencar-se (resistència al trencament).
PROPIETATS QUÍMIQUES PROPIETATS QUÍMIQUES Es manifesten quan els materials pateixen una transformació per la seua interacció amb altres substàncies.
OXIDACIÓ PROPIETAT QUÍMICA: OXIDACIÓ És un tipus de corrosió que pateixen certs materials quan estan en contacte amb l'oxigen de l'aire o de l'aigua. Els metalls són molt sensibles a l'oxidació.
PROPIETATS ECOLÒGIQUES PROPIETATS ECOLÒGIQUES: Segons l'impacte que els materials produeixen en el medi ambient els materials
MATERIALS RECICLABLES PROPIETAT ECOLÒGICA: RECICLABLE Són els que es poden reciclar, es a dir, convertir en altres productes per a tornar-los a utilitzar, com el vidre, el paper, el cartó i els plàstics.
MATERIALS BIODEGRADABLES PROPIETAT ECOLÒGICA: BIODEGRADABLE Són els materials que, amb el pas del temps, acaben descomponent-se de forma natural. Açò li ocorre als aliments, per exemple. Els que no es descomponen fàcilment es diuen materials no biodegradables com plàstic o el vidre.
MATERIALS TÒXICS PROPIETAT ECOLÒGICA: TÒXIC Són els materials que poden ser nocius per al medi ambient per resultar verinosos per als éssers vius, per contaminar el sòl, l'aire o l'aigua. Les piles, per exemple, contenen substàncies contaminants com és el mercuri.
Show full summary Hide full summary

Similar

Test Diagnóstico de Informática Básica
victorlobato2009
TECNOLOGÍA TAREA
Denisse Alcalá P
Materiales de construccion
Diana Woolfolk
INSTRUMENTOS DE MEDIDAS Y SIMBOLOGÍA ELECTRICA - VOLTAJE.
Teresa Villa
Leyes de Kirchhoff (Voltaje y corriente)
dianamardp
DISPOSITIVOS DE ALMACENAMIENTO
Esteban Bravo3B
tema 6 : ELECTRÓNICA
alejandrauscola
20 preguntas sobre sistemas operativos
esmeraldameza100
codigos QR
Cristina Padilla
Curso Basico De Android
manrongel
Historia de la Ingeniería
Camila González