Espanya en l'edat moderna

Description

Sociiales Flashcards on Espanya en l'edat moderna, created by Cadavala on 09/04/2014.
Cadavala
Flashcards by Cadavala, updated more than 1 year ago
Cadavala
Created by Cadavala about 10 years ago
38
0

Resource summary

Question Answer
El descobriment d'américa. Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492.
La unió dinàstica castellà i aragó. La unió entre els dos regnes ja s'havia produït en ocasions anteriors, el 1037 gràcies a Ferran I de Castella i el 1072 amb Alfons VI de Lleó per separar-se de nou el 1157, però aquesta en fou l'última i definitiva.
El Renaixement és un nom que s'aplica a l'època artística, i per extensió cultural, que dóna començament a l'Edat Moderna i en què es reflecteixen els ideals del moviment humanista que va desenvolupar-se a Europa el segle XVI
Es coneix com Reforma protestant, o simplement la Reforma, al moviment religiós cristià, iniciat a Alemanya al segle XVI, que va portar a un cisma de l'Església catòlica per donar origen a diverses esglésies i organitzacions agrupades sota la denominació de protestantisme.
Carles d'Àustria o Habsburgo (Gant, 24 febrer 1500-Monestir de Yuste, 21 setembre 1558) va regnar amb la seva mare en tots els regnes i territoris d'Espanya amb el nom de Carles I (1516 -1556) i unir en la seva persona per primera vegada les corones de Castella (inclosa Navarra) i Aragó. També va ser Emperador del Sacre Imperi Romà Germànic com Carles V (1520-1558), anomenat César, el Cèsar Carlos o Sa Majestat Cesària.
Felip II d'Àustria o Habsburg, cridat El Prudent (Valladolid, 21 maig 1527 - Sant Llorenç de l'Escorial, 13 setembre 1598), va ser rei de Espanya10 des del 15 gener 1556 fins a la seva mort, de Nàpols i Sicília des de 1554 i de Portugal i dels Algarves-com Felip i-des de 1580, realitzant la tan anhelada unió dinàstica que va durar seixanta anys. Va ser així mateix rei d'Anglaterra, pel seu matrimoni amb Maria I d'Anglaterra, entre 1554 i 1558.
Show full summary Hide full summary

Similar

L'època dels descobriments
Cadavala
Les causes dels descobriments geogràfics
Cadavala
GCSE Statistics
Felix Ulrich-Oltean
Y11 SACE Biology Ecology Flash Cards
Ben Goetze
MCAT Physics: Thermodynamics
Mike Nervo
AS Biology Biochemistry and Cell Structure
sian_c_evans
Coastal Landscapes
Chima Power
GCSE- Music keywords and definitions.
Camille Bailey
Marketing and Distributing
Shannon Clarke
World War I
Lydia Klein
Phrasal Verbs
Felipe Veintimilla