Karakterizacija likova

Description

Karakterizacija likova Družba Pere Kvržice Mate Lovraka
Marija Kuncevic
Flashcards by Marija Kuncevic, updated more than 1 year ago
Marija Kuncevic
Created by Marija Kuncevic over 7 years ago
755
0

Resource summary

Question Answer
On je neustrašivi vođa. Glavni je pokretač i organizator. Znanje stečeno u školi koristi u životu, ne voli nepravdu, pomaže svima! PERO KVRŽICA
On i Pero žive na kraju sela. Perina je "desna ruka". Nije mu važno što on nije vođa. Voli se šaliti, ali je iskren i pouzdan. ŠILO Koje mu je pravo ime?
On je "dobri duh" družbe. Iako je najmlađi je, ima osjećaj za pravdu. Želi biti ravnopravan s ostalima. MILO DIJETE Koje je njegovo najslavnije djelo?
On je prvi ušao u bunar izvidjeti situaciju. Voli jesti. Marljiv je i čini sve što mu se kaže. Odan Peri i družbi. MEDO Medino ime je ...
On je nepouzdan i povodljiv. Okreće leđa družbi, s još nekoliko dječaka uništava mlin, ali se na kraju ponovno vraća u družbu. BUDALA Kako je Budala pomogao družbi?
Iako je bio dio družbe, izdaje Peru jer on želi biti vođa. Osniva svoju družbu s kojom uništava mlin. DIVLJAK Kada ga je učitelj upoznao onakvim kakav jest?
One su zadnje ušle u družbu kada im je Divljak otkrio plan. Iako su djevojčice, ne odaju tajnu. Marljive su i uljepšavaju okoliš mlina. DANICA I MARIJA Što su radile djevojčice?
Nakon što su ih Budala i DIvljak izdali, na Perin prijedlog u družbu su ušli njih dvojica. Rade sve što i družba, čuvaju tajnu. MILOŠ I ĐORĐE Zašto je Pero predložio da i oni budu dio družbe?
Show full summary Hide full summary

Similar

Italian: Basics
Selam H
English Grammatical Terminology
Fionnghuala Malone
Othello content knowledge quiz
rubyduggan
GCSE Mathematics Topics
goldsmith.elisa
AQA GCSE Biology B1- Quiz
Ethan Beadling
GCSE Computing : OCR Computing Course Revision
RoryOMoore
Genes, The Genetic Code, DNA and Chromosomes
Bee Brittain
2PR101 1.test - 10. část
Nikola Truong
Specific Topic 7.3 Timber selection
T Andrews
The Children Act 2004
Carina Storm