Patrimonis de la Humanitat a ESPANYA

Descrição

Explicació dels Patrimonis de la Humanitat a Espanya.
Sara Hernando Ma
FlashCards por Sara Hernando Ma, atualizado more than 1 year ago
Sara Hernando Ma
Criado por Sara Hernando Ma mais de 9 anos atrás
42
0

Resumo de Recurso

Questão Responda
QUANTS PATRIMONIS DE LA HUMANITAT TÉ ESPANYA? 54 9 Ciutats Patrimoni 27 Monuments Arquitectònics i Artístics 11 Aconteixements Culturals 7 Espais Naturals
CIUDAD VIEJA DE SANTIAGO DE COMPOSTELA Arquitectura civil i religiosa, romànics i barrocs. Catedral, pl.Espanya, Palau de Rajoy....
CIUDAD VIEJA DE SALAMANCA Monuments romànics, gòtics, renaixentistes, barrocs i xurriguerescos. Origen íber
CIUDAD VIEJA DE SEGOVIA + AQÜEDUCTE ROMÀ Ciutat d'estructura medieval, catedral gòtica, esglésies romàniques, mansions renaixentistes i Alcázar.
CIUDAD VIEJA DE ÁVILA Muralles i esglésies romàniques Més complet i antic recinte emmurallat del període medieval espanyol.
CIUDAD VIEJA DE CÁCERES Època romana a la contemporània Important urbanització àrab i medieval
CIUDAD HISTÒRICA DE TOLEDO Ciutat de les 3 cultures Construccions romanes, islàmiques i monuments jueus. Antiga capital del Regne.
MÉZQUITA I CENTRE HISTÒRIC DE CÓRDOBA Mesquita àrab. Centre històric amb pont romà, Torre de Calahorra, Alcàsser dels Reis Cristians i barri de Sant Basilio.
CIUTAT HISTÒRICA FORTIFICADA DE CUENCA Ciutat medieval fortificada. Plaça major, catedral gòtica i Cases Penjades
SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA TENERIFE 1a ciutat colonial NO FORTIFICADA Vila de Dalt; petites cases entorn l'església Vila de Baix; molt planificada, llargs carrers i espais públics oberts.
MONUMENTS D'OVIEDO I DEL REINO DE ASTURIAS Arquitectura preromànica asturiana: volta de canó, columnes i arcuacions per reforçar i embellir els murs
MONUMENTS D'OVIEDO I DEL REINO DE ASTURIAS Arquitectura preromànica asturiana: volta de canó, columnes i arcuacions per reforçar i embellir els murs
COVES D'ALTAMIRA - CANTABRIA Testimoni de les civilitzacions del període Magdalenià. Anomenada Capella Sixtina de l¡art paleolític. Pintures policromades.
CATEDRAL DE BURGOS Comprèn l'història de l'art gòtic espanyol. Dimensions colossals. Capella de Condestable d'estil gòtic flamíger.
PARC I PALAU GÜELL A Barcelona. Corrent artístic modernista, construides per Antoni Gaudí. El Palau va ser construit per ser la residència d'Eusebi Güell.
CASA MILÀ - PEDRERA A Barcelona. Corrent artístic modernista, construida per Antoni Gaudí. La Casa Milà va ser un encàrreg de Pere Milà i Camps per a ser destinat a habitatges i comerços de lloguer.
MONESTIR SANTA MARIA DE POBLET Conjunt monumental constituït en tres recintes. Panteó dels Reis de la Corona Catalano-Aragonesa. Mostra la transició del Romànic al Gòtic i l'art cistercenc.
MONESTIR D'EL ESCORIAL Inspirat en el temple de Jerusalem. Col·legi de nobles, seminari i monestir i palau i església; formen el Panteó Real (cementiri del rei) més espectacukar d'Europa. Simetria perfecta, austeritat i senzillesa de línies.
ARQUITECTURA MUDÈJAR D'ARAGÓ Cristians, àrabs i jueus van conviure a la ciutat de Terol desenvolupant l'art mudèjar que adopta les tradicions occidentals i de l'Orient Islàmic.
CONJUNT ARQUEOLÒGIC DE MÉRIDA Consta de 29 elements declarats PH, dels quals destaquen el pont romà sobre la Guadiana, l'amfiteatre, el Temple de Diana, l'Arc Trajà, el circ i l'església de Santa Eulàlia entre d'altres.
MONASTERIO REAL DE SANTA MARIA DE GUADALUPE - CÁCERES Església Major d'estil gòtic. Nova església d'estil barroc.
CATEDRAL, ALCÁZAR Y ARCHIVO DE INDIAS DE SEVILLA Conjunt monumental. Catedral gòtica destacada per la Giralda. L'Alcázar és un palau-fortalesa edificat pels conqueridors àrabs i convertit en Palau Reial després de la Reconquesta.
LLOTJA DE LA SEDA - VALÈNCIA Dels millors exemples del gòtic flamíger civil espanyol. Actualment, segueix complint la seva activitat comercial dedicada a la contractació de productes agrícoles i també acull nombroses expos i concerts ja que avui és la seu de l'Acadèmia de Cultura de València.
ALHAMBRA - GRANADA Ric palau i fortalesa que allotjava al monarca i la cort nassarita del Regne de Granada. Obra musulmana d'art islàmic. Declarada Patrimoni de la Humanitat.
PALAU DE LA MÚSICA CATALANA Barcelona. Auditori de música modernista català projectat per Lluís Domènech i Montaner. Integració de totes les arts aplicades: escultura, vitrall, mosaic i forja.
MONESTIR DE YUSO San Millán va ser el bressol de la llengua castellana moderna, tant parlat com escrit. Eremites van edificar el petit monestir visigòtic.
MONESTIR DE SUSO San Millán va ser el bressol de la llengua castellana moderna, tant parlat com escrit.
ART RUPESTRE LLEVANTÍ Àmplia zona del litoral mediterrani de la Península Ibèrica. Narren les lluites de diversos grups, escenes de recolecció al camp o escenes de caça, etc. Simples línies en relleu, farcides de color (destaca el vermell).
UNIVERSITAT I BARRI HISTÒRIC D'ALCALÀ D'HENARES 1a ciutat universitària planificada del món. Universitat, Col·legi Major de Sant Ildefons, Església Magistral, Catedral i pati Trilingüe.
MURALLES ROMANES DE LUGO Muralla romana més completa. Devant de les amenaçes d'invasió es va crear la muralla com a defensa.
SIERRA D'ATAPUERCA - BURGOS Les coves conserven els vestigis fòssils dels primers humans europeus. Van ser ocupades als inicis de l'Edat de Bronze.
CONJUNT ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA Vestigis de l'antiga ciutat romana de Tarraco va ser una de les capitals administratives i comercials més importants de l'Imperi Romà d'Occident i el centre de culte Imperial per a totes les províncies ibèriques de l'època.
PAISATGE CULTURAL ROMÀNIC VALL DE BOÍ - LLEIDA Major concentració d'art romànic a Europa situada als Pirineus lleidetans. Nou esglésies rurals de traçat feudal. Estil romànic llombard. Altes torres, campanars que servien com a talaies de vigilància.
PAISATGE CULTURAL D'ARANJUEZ Conjunt de zona residencial reial. Palau, jardins, casc històric, etc.
PONT DE BISCAIA - BILBAO Creua el riu Nervión. Construcció metàl·lica i innovadors cables d'acer. Primer pont del món que permet el pas de navieres pel riu i el transport de passatgers i vehicles pel pont. Va servir com a model per a la resta d'Europa, Àfrica i Amèrica.
CONJUNTS MONUMENTALS D'ÚBEDA I BAEZA - JAEN Construides en periode de dominació àrab (IX) i de la Reconquesta (XIII). Al XVI s'efectuen obres de renovació d'estil renaixentista. Important influència en l'arquitectura d'Amèrica Llatina.
VALL DE CÔA I SIEGA VERDE Salamanca, Côa: concentració de petroglifs del Paleolític Superior, de les primeres creacions artístiques de l'ésser humà. Siega Verde: 645 gravats executats en un terreny escarpat format per l'erosió fluvial. La majoria representen animals i algunes figures geomètriques i esquemàtiques. Les dues son a l'aire lliure. Són el conjunt més important de la Península Ibèrica.
TORRE D'HÉRCULES A Coruña. Far de 57m i 1900 anys d'antiguitat situat a la costa. Únic far romà que segueix en funcionament. La seva llegenda diu que Hèrcules va arribar amb barca a la costa i va enterrar allà el cap del gegant GErió després de derrotar-lo en combat.
PARC MINER D'ALMADÉN Ciudad Real. Són les mines més antigues del món en les que s'ha mantingut explotació fins al 2003. L'element principal extret era el mercuri.

Semelhante

Origen y Esencia de la Religión
Jesús Torres
1.1. Cultura i identitat cultural
Sara Hernando Ma
Cultura Organizacional
Valeria Fernande
Historia Universal
GabyR1708
Antropología, Cultura y Sociedad.
hernan_barranco
Antropología cultural
jobla27-
Diversidad de las sociedades y culturas humanas
Pato Sardá
Mapa Mental de Mesoamerica
Jesus Arzaga
Sociedad de la informacion
Araceli Benitez
Unidad 1: Comunicación, Cultura y Sociedad como Producciones Humanas (parte 2)
Graciela Enriques