Biologi 1

Descrição

Øvelse til prøve
Khalid Hassan
FlashCards por Khalid Hassan, atualizado more than 1 year ago
Khalid Hassan
Criado por Khalid Hassan mais de 2 anos atrás
7
0

Resumo de Recurso

Questão Responda
Hva er bakterieinfeksjoner? Bakterier smitter på forskjellige måter : gjennom luft (dråpe-og støvsmitte), gjennom kontakt med smittebærere (mennesker eller dyr) og gjennom vann og mat. Bakterier har mange livsviktige oppgaver i og på kroppen vår. Likevel forbinder mange bakterier først og fremst med sykdom. En del eksempler på sykdom foreåsaket av bakterier, mange bakterier fører til sykdom hos mennesker, noen eksempler er halsbetennelse, lungebetennelse og ørebetennelse osv.
Hva er epedemier og pandemier? Opp gjennom historier har det med jevne mellomrom oppstått epidemier og pandemier. Ofte er årsaken til infeksjon virus eler bakterier som har spredd seg til mennesker fra andre arter. R-tallet forteller hvor mange mennesker en syk person kan smitte.
Hva er epidemier og pandemier? Opp gjennom historier har det med jevne mellomrom oppstått epidemier og pandemier. Ofte er årsaken til infeksjon virus eler bakterier som har spredd seg til mennesker fra andre arter. R-tallet forteller hvor mange mennesker en syk person kan smitte.
Hva er R-tall For å ha et mål på smittsomheten til infeksjonssykdommer bruker forskere et R-tall , reproduksjonstall. Dette tallet forteller oss hvor mange mennesker som i gjennomsnitt blir smittet av en syk person. En person med influensa vil med sannsynlighet smitte en til to personer. Meslinger er svært smittsomt en person kan smitte 12 personer.
Hva er det tilpassede immunforsvaret? Består av B-celler og T-celler. De kan reagere på mikroorganismer og virusinfiserte celler. Hvis mikroorganismen er ny for kroppen , vil det ta flere døgn før det tilpassede forsvaret virker for fullt. Hvis vi har vært infisert av mikroorganismen tidligere , eller hvis vi er vaksinerte mot mikroorganismen, vil det tilpasse immunforsvaret være forberedt og fjerner mikroorganismen rask, som oftest uten at vi merker noe.
Hva er medfødte og tilpasset immunforsvar? Immunforsvaret deles i medfødt og tilpasset immunforsvar. Immunforsvaret bruker både spesialiserte immunceller og spesialiserte stoffer for å stanse , bryte ned og gjerne mikroorganismer.
Hva er virus og virusinfeksjoner? Virus er partikler som har en kappe med arvestoffet inni. De forårsaker sykdommer , som vannkopper, influensa, forkjølelse , covid-19 , kyssesyke og herpes. Vi er ikke levende fordi den er avhengig av vertscelle for å kunne formere seg. Virus deles inn i 3 ulike grupper: plantevirus, dyrevirus og bakteriofager/bakterievirus.
• Hvordan infeksjoner oppstår og sprer seg? Vi omgir oss et stort antall mikroorganismer, også kalt mikrober. De er bakterier, virus, sopp og parasitter. Noen mikroorganismer harmløse, andre er nyttige, og noen er sykdomsfremkallende. Hvis mikroorganismer trenger inn i kroppen vår, inn i vevet, kalles det en infeksjon. Da kan vi bli syke.
Hva er immunforsvaret? Immunforsvaret beskytter kroppen mot infeksjoner. Immunforsvaret skal bekjempe mikroorganismer. Immunforsvaret skal skille egne celler fra fremmede, og det skal huske fremmede celler. Immunforsvaret beskytter kroppen mot infeksjoner. Immunforsvaretets celler er særlig knyttet til blodet, beinmargen og lymfesystemet.
Hva er vaksine? En vaksine består oftest av hele eller deler av en svekket eller drept mikrobe. Vaksiner kan lages på flere måter. Når vaksinen blir tilført kroppen, lager immunforsvaret antistoffer og hukommelseceller mot en sykdom som kroppen , lager immunforsvaret
Hva er antibiotika? -
Hvordan bekjemper bakterier og virus? -
Hva er antistoff, antigen og antigenreseptor -
Hva er B-celler og T-celler -
Hva er betennelse? -
Hvilke sentrale oppgaver immunsforsvaret? Den nr 1 er å gjenkjenne mikroorganismer. • Den Nr 2 er å fjerne mikroorganismer som har trengt inn i vevet • Den Nr 3 oppgave er å huske det første møtet med en mikroorganisme, slik at det går raskere å fjerne den neste gang den kommer.

Semelhante

Geometria Plana
Bruno Fernandes3682
Guia de Estudos Vestibular 2014 - Meio de ano
Alessandra S.
Combate a incêndio - Capítulo dois
willian reis
Expressões em inglês #5
Eduardo .
História da informática
Renato Costa
Elaboração de TCC
pininga.net
5 passos para organizar e monitorar o desempenho nos estudos
Alessandra S.
RESUMO DE LITERATURA (PARTE 1)
Ana Loss
SIMULADO 2 - CTFL - AT
Jorge Ricardo
Ingleses, franceses e holandeses na América
jacson luft
ESTUDAR E RECORDAR ATRAVÉS DE ASSOCIAÇÃO DE PALAVRAS E PERGUNTAS BÁSICAS
Keyla Lima