exercici 3 (art gòtic)

Descrição

FlashCards sobre exercici 3 (art gòtic), criado por lluna gimeno em 22-02-2016.
lluna gimeno
FlashCards por lluna gimeno, atualizado more than 1 year ago
lluna gimeno
Criado por lluna gimeno mais de 8 anos atrás
78
1

Resumo de Recurso

Questão Responda
Exercici 3 Les característiques de l'arquitectura gòtica:
Arquitectura gòtica: En arquitectura es caracteritza per l'arc ogival, la volta de creueria, els arcbotants, els florons, els vitralls, rosasses i la propensió a la verticalitat, amb naus àmplies i esveltes. Això respon a les ànsies d'unió amb Déu dels artistes. El sostre es cobreix amb voltes de creueria, les voltes de creueria descansen sobre pilars rodejats de columnes, parets altes i esveltes, arcs apuntats, edificis amb molta decoració, l'interior és lluminós i colorista, amb pintures, molts vitralls i moltes escultures molt semblants als humans.
Sistema estructural: A la península Ibèrica hi ha dos models arquitectònics gòtics diferents: el gòtic francès, caracteritzat per la verticalitat i l'ornamentació, i el gòtic meridional, en què domina la línia horitzontal i l'austeritat decorativa. L'arquitectura d'estil gòtic sorgeix d'una modificació estructural important de l'arquitectura romànica. Les construccions típiques són els castells fortificats, les torres de defensa i les catedrals. Les innovacions, són, principalment: Voltes construïdes amb nervadures de pedra i totxo a les voltes (volta de creuer), el que fa que siguin més lleugeres que les voltes romàniques L'arc preferencial deixa de ser l'arc de mig punt i passa a ser l'arc ojival. Els contraforts, a causa de les majors tensions, es transformen en arcbotant Les estructures més lleugeres permeten la utilització de grans rosasses i vitralls, regularment amb escenes religioses. Predomina la verticalitat. Les plantes són en forma de creu llatina i les façanes es vesteixen d'escultures i relleus.
Façana: La façana està plena de vitralls de colors per poder deixar entrar la llum natural, sobre l'entrada hi ha una gran portalada. Les puntes que estan a dalt de tot l'edifici són aguantades pels pinacles. A la majoria d'edificis la façana té forma d'H. Per decorar la façana de la teulada hi havia gàrgoles.
Interior: Hi ha moltes catedrals que al sostre contenen voltes ogivals que carreguen el pes de l'estructura sobre els pilars. Aquesta innovació tècnica permet que els murs exteriors siguin molt més prims i per tant s'hi puguin disposar grans vitralls.
Vitrells Rosassa

Semelhante

Como Estudar Matemática
Alessandra S.
Blocos econômicos
Ighor Ferreira
Fórmulas de Física
GoConqr suporte .
Fórmulas de Física para Vestibular
GoConqr suporte .
Flashcard - Gestão de Projeto
Ariadne Aquino0790
Desafios da formação
Carol Barbon
Sala de Aula Invertida
GoConqr suporte .
Como ler um artigo científico?
raquel.schneider
Atualidades
Larissa Guimarães
Membranas e Citoplasma
Marcos do Help
CONSTITUIÇÃO
Mateus de Souza