Adler & Barnett, Security Communities

Descrição

Security communities
Louise Prytz
Notas por Louise Prytz, atualizado more than 1 year ago
Louise Prytz
Criado por Louise Prytz quase 9 anos atrás
30
0

Resumo de Recurso

Página 1

Karl Deutsch och säkerhetsgemenskaperEn pluralistiskt säkerhetsgemenskap är när stater blir så integrerade till den punkt att de har en känsla av gemenskap vilket skapar förtroende för att dispyter kommer att lösas utan att någon part tar till våld. Dessa stater har skapat en stabil fred. Förändring på internationell och individuell nivå är förutsättningar för fredlig förändring.

Meningen och syftet med makt (power) börjar skifta och det gör då också meningen och syftet med säkerhet (security). Vissa stater förändrar begreppet makt så att det även inkluderar förmågan för en gemenskap (community) att försvara sina värderingar och förväntningar på ordentligt uppförande från ett yttre hot. Samt att attrahera nya stater med idéer som ger en känsla av nationell säkerhet. Förr innebar säkerhet militär säkerhet men nu formas en ny slags säkerhet som även innefattar ekonomi, omgivning och social välfärd. Frågan är inte om det finns något som en säkerhetsgemenskap utan när, var och hur spelar det någon roll?Staterna inom en pluralistisk säkerhetsgemenskap har gemensamma kärnvärden från gemensamma institutioner, ömsesidig identitet och lojalitet och en känsla av "vi". Kommunikation är det som håller samman en grupp. Genom transaktioner (byteshandel, migration, turism) kan man skapa sociala band inte endast mellan eliter utan även mellan massorna vilket skapar en "vi"-känsla. States are still attentive to their interests and their power. But what state interests are or become, and the meaning and purpose of power, take shape within - and are constructed by - a normative structure that emerges and evolves due to the actions and interactions of state and non-state actors. S. 15

Gemenskap/samhälle (community)1. Medlemmar av en gemenskap delar identitet, värderingar och mening. 2. I en gemenskap har man mångsidiga och direkta relationer.3. I en gemenskap uppvisas en ömsesidighet som uttrycker en viss grad av långsiktiga intressen och kanske till och med altruism (oegennytta). Delad identitet behöver ej vara knuten till samma område (Australien & väst samt USA & Israel är exempel på detta). Kollektiv identitet innebär att personer inte bara identifierar sig positivt med andra personer men även identifierar sig OCH de andra personerna som en grupp i relation till andra grupper. Bara för att det är en gemenskap eller ett samhälle betyder det inte att det inte finns konflikter, det finns till och med så kallade krigsgemenskaper (war communities). Det som skiljer vanliga gemenskaper från säkerhetsgemenskaper är förväntningarna på att en konflikt ska lösas utan våld. Fredlig förändring definieras bäst som varken förväntningen eller förberedandet av organiserat våld som ett medel att lösa dispyter. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar för parterna att komma dit, när de väl är där är det en säkerhetsgemenskap oavsett om det tagit en vecka eller 10 år. Efter det kan dock tiden bidra till att förstärka säkerhetsgemenskapen.

3 tiers1. Faktorer som uppmuntrar stater att söka sig mot varandra och koordinera politik. Dessa faktorer kan vara teknologisk utveckling, ett externt hot som orsakar allianser, viljan att reducera gemensamma faror genom säkerhetskoordinering, nya tolkningar av social verklighet och så vidare. 2. Strukturella element av makt och idéer, processen av transaktioner, internationella organisationer och sociala lärdomar. Stater och deras invånare har blivit involverade i en serie av sociala interaktioner som har börjat förändra omgivningen i vilken de är inbäddade. Struktur: Makt och kunskap är de strukturella balkarna för utvecklingen av en säkerhetsgemenskap. Makt kan fungera som en magnet för andra stater att ansluta sig. Process: Gäller transaktioner, internationella organisationer och institutioner och sociala lärdomar. 3. Utvecklandet av tillit och kollektiv identitet. Interaktion med andra kan även skapa en "other" och definiera hot. Det är inte endast kvantitet på transakrtionerna utan även kvalitet. Development Fas 1 - Uppkommande (Nascent)I detta steg tänker inte staterna på en säkerhetsgemenskap utan på hur de kan koordinera sina relationer för att öka den gemensamma säkerheten, minska transaktionskostnaderna för utbyten och uppmuntra vidare utbyte och interaktioner. För att fördjupa samarbete och interaktioner etablerar stater ofta tredje parter (organisationer och institut) som kan se till att alla parter håller sin del av avtalet och följer reglerna. I detta steg syns ingen skillnad på säkerhetsgemenskap och strategisk allians och människorna behöver inte känna någon gemensam identitet. Det som är viktigt är att parterna inser att de har gemensamma intressen som kräver samarbete och kan tjäna på att koordinera säkerhetspolitik. Core states och makt viktigt, ger ett syfte, ledarskap, kan visa framsteg.Fas 2 - Uppstigande (Ascendent)Definieras av ökande och tätare nätverk, nya institutioner och organisationer, fördjupad tillit och uppkomsten av kollektiv identitet som verkar för att uppmuntra fredligt utbyte. En uppfattning av att framsteg och säkerhet bäst garanteras av medlemmarna i regionen. Fas 3 - Mogen (Mature)Ju mer dessa förväntningar institutionaliseras desto mindre troligt blir det att dispyter kommer att lösas med våld. Regionala aktörer delar identitet och därmed förväntningar på fredlig förändring. Samma sak som bygger upp säkerhetsgemenskaper kan tära sönder dem .

Ole Weaver kap 3Västeuropa är en säkerhetsgemenskap som har växt fram genom avsäkerhetisering, en progressiv marginalisering av ömsesidiga säkerhetsfrågor till förmån för andra frågor. Den största risken för säkerhetsgemenskaper är radikala säkerhetsproblem eftersom de riskerar att driva stater till att överskrida lagar och regler. Deutsch ser en säkerhetsgemenskap som en icke-krigsgemenskap. En identitet måste ses i relation till andra identiteter och inte bara i relation till "the Other". Säkerhet handlar om överlevnad. Europas "Other" är inte Ryssland eller islamistisk fundamentalism utan Europas egen historia som inte får tillåtas att bli dess framtid. Integration är ett mål eftersom motsatsen är att Europa fragmenteras, en självgående process som kommer förstöra Europa. The definition of security community is peace that is stable because of community and identity.

Semelhante

Creating the Constitution
Selam H
American Independence | Vocabulary Words
Selam H
7th Grade Global History Pre-Assessment
Selam H
Indentured Servants Vs. Slaves
Selam H
The Constitution and Bill of Rights
Niat Habtemariam
Crusades, Trade, & the Plague
Selam H
Native American Tribes & Cultures
Selam H
CCNA Security Final Exam
Maikel Degrande
Security Guard Training
Summit College
Colonizing North America
Selam H
ISACA CISM Exam Glossary
Fred Jones