2 MATES

Descrição

MATES MATES Slides sobre 2 MATES, criado por Aitana Mayals Garcia em 30-11-2017.
Aitana Mayals Garcia
Slides por Aitana Mayals Garcia, atualizado more than 1 year ago
Aitana Mayals Garcia
Criado por Aitana Mayals Garcia aproximadamente 7 anos atrás
7
0

Resumo de Recurso

Slide 1

    2. DIDÀCTICA DE NOMBRES I NUMERACIÓ
      2.1 EVOLUCIÓ HISTÒRICA DE LES PROPOSTES DIDÀCTIQUES   2.2 CONSIDERACIONS INICIALS REFRENTS A LES ACTIVITATS D'APRENENTATGE DELS NOMBRES I LA NUMERACIÓ   2.3 SITUACIÓ PER TROBAR EL NOMBRE D'ELEMENTS D'UNA COL·LECCIÓ COMPTANT   2.4 ACTIVITATS D'APRENENTATGE DE LA NUMERACIÓ   2.5 NIVELLS D'APRENENTATGE DEL SISTEMA DE NUMERACIÓ DECIMAL   2.6 ACTIVITATS D'APRENENTATGE DEL SISTEMA DE NOMERACIÓ DECIMAL NOMBRES DE MÉS D'UNA XIFRA   2.7 NIVELLS DE COMPRENSIÓ DEL SISTEMA DE NUMERACIÓ DECIMAL   2.8 SITUACIONS D'ORDRE NUMÈRIC  

Slide 2

    2.1 EVOLUCIÓ HISTÒRICA
      Període de 1953 a 1971  Els nombres es presenten començant per la unitat. Fonamentalment empírica: l’aprenentatge es fonamenta en la experiència. S'aprèn observant, reproduint i repetint. Els nombres poden ser  concrets o abstractes: • Els nombres concrets expressen l'espècie de les seves unitats. • Els nombres abstractes son els que no expressen l'espècie de les seves unitats.   
      Període de 1971 a 1992Els alumnes adquireixin coneixements prenumèrics. El nombre és una propietat dels conjunts, el nen es familiaritza amb els conjunts abans que amb els nombres. Cada nombre natural és el cardinal d’una família de conjunts coordinables entre sí.  

Slide 3

      Període de 1971 a 1992Es promou una concepció de nombre natural com a cardinal d’un conjunt finit.Es pretenia donar resposta a la qüestió: què es el nombre natural? La numeració és objecte d’estudi.  Donar resposta a les preguntes: com s'escriuen els nombres? quines són les normes per escriure els nombres?
      Període a partir de 1992   Els textos escolars introdueixen els nombres comptant elements.     Procediment de comptar: • Comptar acompanyava l’aprenentatge però no n'era la guia. • Facilita eines útils, com ara els nombres, per aplicar-les a la resolució de problemes. • Aprenentatge fonamentat en l’observació i la repetició.  

Slide 4

    2.2 CONSIERACIONS INICIALS
        El nombre i la numeració són objectes culturals utilitzats en l’entorn familiar i social. (cal enriquir les seves pràctiques inicials)En els primers nivells escolars no es poden aprendre els nombres independentment de la numeració.Cal conèixer perquè estudiem els nombres.  

Slide 5

    2.3 MODEL DE SITUACIONS
        Model de situació que permet reproduir les activitats de comptar a l’escola. Són problemes on el comptar és la solució òptima i que hauria de treballar algú que no sap comptar.  

Slide 6

    2.4 ACTIVITATS D'APRENENTATGE
      ACTIVITATS D'APRENENTATGE DE LA NUMERACIÓ Recitar la sèrie numèrica Indentificar el número sense comptar Comptar nombres cardinals i ordinals. Practicar l'ordre numèric.   Situacions de descomposició dels números. Situacions de lectura i escriptura de números d’una o més xifres.  

Slide 7

    2.5 NIVELLS D'APRENENTATGE
        Nens de 5 anys podien recitar seqüències de 44 nombres arribant a 84.   Els nens aprenen ràpidament a comptar nombres grans repetint pautes verbals. Els nens poden contar però no són capaços de dir quins nombres són els més grans.

Slide 8

    2.6 ACTIVITATS D'APRENENTATGE
      SISTEMA DE NUMERACIÓ DECIMAL    L’ensenyament del sistema de numeració escrit es du a terme proposant situacions d’agrupament i comunicació. En els primers nivell educatius no es poden ensenyar els nombres sense justificar la seva expressió escrita.
      SISTEMA DE NUMERACIÓ DECIMAL   Introducció de les agrupacions de 10 mitjantçant: – Objectes reals – Dibuixos – Representacions – Llenguatge matemàtic

Slide 10

    2.7 NIVELLS DE COMPRENSIÓ
      Al començar a comptar es consideren els nombres globalment.   Diferenciar les xifres que representen quantitats diferents (13 de 31)     Separar les deenes de les unitats.

Slide 11

    2.8 SITUACIONS D'ORDRE NUMÈRIC
       ANTERIOR / POSTERIOR (</>)     SITUACIONS:   Estimar una quantitat (donar significat a un nombre dins d'un context)   Arrodonir un nombre decimal  

Semelhante

Matemáticas- Álgebra
dayana burguez
Tablas (1) del 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 y 10
Miguel Greciano
Matemáticas: Operaciones Basicas
slipknothacker
Tablas del 2 y 4, sumas y restas
Miguel Greciano
Tablas del 1, 2 y 4, sumas y restas
Miguel Greciano
SISTEMES D'EQUACIONS
Mariona Miró
Tablas del 1, 2, 4 y 5
Miguel Greciano
Tablas del 1, 2, 3, 4, 5, 6 y 10
Miguel Greciano
Áreas y Volúmenes de Cuerpos Geometricos
Álvaro Barrero
Tablas del 1, 2, 4, 5 y 10
Miguel Greciano
Tablas del 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 y 10
Miguel Greciano