La Renaixença

Descrição

Preparació examen literatura
Iker(COALES) Villatoro  Molina
Slides por Iker(COALES) Villatoro Molina, atualizado more than 1 year ago
Iker(COALES) Villatoro  Molina
Criado por Iker(COALES) Villatoro Molina mais de 4 anos atrás
44
0

Resumo de Recurso

Slide 1

Slide 2

    LA IL·LUSTRACIÓ
    PRINCIPALS IDEES DE LA IL·LUSTRACIÓ: La raó i la ciència són la base del coneixement Les persones tenen dret a la llibertat del pensament i de l'expressió Hi ha d'haver un contracte social entre governants i governats i hi ha d'haver la separació de poders El creixement econòmic s'ha de basar en la propietat privada, el mercat i el lliure desenvolupament econòmic.
    Rubrica: : La Lectora de Jean-Honore Fragonard (1732-1806)

Slide 3

    LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
    LES CONSEQÜENCIES DE LA REVOLUCIÓ: Relacions laborals pròpies del sistema capitalista entre empresaris i treballadors La burgesia té tot el poder econòmic i ara lluita pel polític La classe obrera comença a organitzar-se per defensar els seus interessos
    Rubrica: : La nena obrera de Joan Planella (1849-1910)

Slide 4

    LA REVOLUCIÓ FRANCESA
    LA REVOLUCIÓ FRANCESA INICIADA AL 1789: Intent de posar fi a l'Antic Règim i de la monarquia absolutai del predomini dels nobles i l'Església La revolució s'expandeix per tots els nous estats liberals europeus,regits per constitucions que tenen parlaments i governs representatius Molts països europeus duran aterme uns processos de desmoratització. Vendran propietats nobilàries i propietats esglesiàstiques
    Rubrica: : La llibertat guiant el poble de Delacroix (1789-1863)

Slide 5

    ENTRE EL ROMANTCISIME I EL REALISME
    FINALS DEL SEGLE XVII A GRAN BRETANYA I A ALEMANYA: Sorgeix un nou moviment oposat als volars de l'espontaneïtat la imaginació i els sentiments. EL ROMANTICISME. MEITAT DELSEGLE XIX DESPRÉS DEL ROMANTICISME: La societat Europea fa un gir a favor de la realitat social, la ciència i el pragmatisme. EL REALISME

Slide 6

    EL ROMANTICISME
    ÉS SOBRETOT UN MOVIMENT ESTÈTIC: S'associa a conceptes com caos, misteris, imaginació i passió Valoren la creativitat de l'artista, la mirada subjectiva, la irracionalitat i el simbolisme Reivindica l'espiritualitat de l'edat mitjana Defensen la singularitat dels pobles: diversitat de cultures, llengües i tradicionsi les identitats nacionals. Per ells la nacionalitat és "l'ànima del poble".
    Rubrica: : Les ruïnes de l'abadia d'Eldena de Caspar David Friendrich (1774-1840)

Slide 7

    EL REALISME
    NEIX A LA SEGONA MEITAT DEL SEGLE XIX: El realisme està molt lligat als nous plantejaments. el positivisme, el darwinisme i el marxisme Pretén que l'obra creativa sigui una forma de coneixement de la realitat social i de la condició humana. El Naturalisme anirà encara més lluny.
    Rubrica: : Les espigolaires de Millet (1814-1875)

Slide 8

    EL MOVIMENT DE LA RENAIXENÇA
    És un moviment polític i cultural que es produeix al llarg del segle XIX a Catalunya, a les Illes Balears i en el País Valencià. Aquests moviment pretén evitar la desaparició dels trets culturals i d'identitats propis que es veien amenaçats per la pressió política espanyola.

Slide 9

    ELS PRECEDENTS
    ELS TRETS FONAMENTALS: El triomf de Felip V de Borbó a Catalunya en la Guerra de Successió  (1700-1714). El Decret de nova Planta (1716) converteixen totes les institucions catalanes en espanyoles. La legislació espanyola que imposa l'ús del Castellà a totes les administracions i institucions. La població manté viu l'us del català. Inicien la revolució industrial que havia de consolidar-se a mitjan segle XIX.
    Rubrica: : Batalla d'Almansa de Ricardo Balaca (1844-1880)

Slide 10

    EL CATALANISME POLÍTIC
    Els governs Espanyols intenten esborrar els trets diferencials i uniformitzar al màxim les diferents cultures dins la corona espanyola. En contraposició diversos grups socials es manifesten en favor de la recuperació dels drets histórics i de les institucions polítiques: El Memorial de Greuges (1885). Per tan això serà el primer document oficial que reclama un tracte més just per Catalunya. Les Bases de Manresa (1892) és el primer projecte polític en la llengua catalana.
    Rubrica: : Qautre columnes aixecades al 2010 a Montjuïc

Slide 11

    LA REVITALITZACIÓ DE LES LLETRES CAT.
    Els il·lustrats havien dnunciatla situació de anormalitat en què es trobaven les lletres catalanes. Per exemple Antoni de Campany (1742-1813) havia considerat que la llengua catalana estava morta com a avehicle d'espressió. Els promotors de la Renaiexnça es van proposar canviar-la. els seu objectiu era tornar a  la normialitat fent que el català fos una llengua en els àmbits de literatura i cultura.

Slide 12

    EL PROGRAMA DE LA RENAIXENÇA
    Divulgar la història de l'edat mitjana i les obres dels autors medievals   Recollir, esccriure i divulgar la literatura popular de tradició oral   Promoure l'activitat literària en tots els gèneres.
    Potenciar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació i en la publicaió d'obres de ciència i de divulgació   Codificar la llengua amb normes gramaticals i lèxiques perquè esdevingués una llengua moderna.   Crear institucions culturals que potenciessin l'activitat científiica

Slide 13

    TRES MOMENTS EMBLEMÀTICS
    La publicació d'Oda a la pàtria (1833). La és un poema de Bonaventura Carles Aribau que recull de manera argumental i emotiva els principis basics de la Renaixença: l'amor al apís, al paisatge, a la llengua, a la história, a les tradicions... Per això aquest poema constitueix la fita que marcal'inici de la Renaixença.   La publicació d'Atlàntida (1877) de Jacint Verdaguer. L'atlàntida és el primer gran poema èpic de la literatura catalana.
    La instauració dels Jocs Florals de Barcelona (1859).Els jocs florals pretenien estimular el conreu de la poesia en catalàEl lema dels Jocs Florals era "Pàtria, Fe, Amor". Per concursar-hi,donsc, calia escriure sobre un d'aquests temes. A aquest efecte, s'atorgaven tres premis ordinaris. L'englantina d'Or per al millor porema patriòtic, la Viola d'Or i argent per al millor porema regilgiós i la Flor Natural per al millor porema d'amor. El poeta que guanyava els tres premis ordinaris era proclamat Mestre en Gai Saber.

Semelhante

Mateo Gandía Mascarell - 4EA9
Mateo Gandía Mascarell
LA RENAIXENÇA
directeadministr
Analgesicos
Adriana
Fórmulas de física
Alessandra S.
Combate a incêndio - capítulo quatro - 1
willian reis
Literatura
neusamiotto
DIREITO PROCESSUAL PENAL
Joelma Silva
Egito Antigo
Ana Lucelha
21 erros de comunicação que atrapalham sua carreira
Liliane Tubino
Geografia - Mapa do Brasil
GoConqr suporte .
Funções Trigonométricas
nathielecosta