Pendulul Foucault.

Beschreibung

cl.10 Oscilațiile mecanice Karteikarten am Pendulul Foucault. , erstellt von Angela Reulet am 02/05/2020.
Angela Reulet
Karteikarten von Angela Reulet, aktualisiert more than 1 year ago
Angela Reulet
Erstellt von Angela Reulet vor etwa 4 Jahre
210
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
Pendulul gravitațional. Mişcările oscilatorii sunt foarte diverse. însă există «clasica» mişcărilor oscilatorii — ele au fost descrise cu sute de ani în urmă, cu studierea lor s-au ocupat Galileo Galilei (1564-1642) şi Cristian Huygens (1629-1695). Aceasta-i oscilaţia pendulului cu arc şi a pendulului matematic. Anume u astfel de oscilaţii veţi face cunoştinţă în acest paragraf.
Pendulul lui Foucault dispozitiv experimental realizat de fizicianul francez Léon Foucault, demonstrează că Pământul se învârte în jurul propriei axe. Acest dispozitiv este un pendul gravitațional capabil să oscileze în orice plan vertical. În timp ce pendulul oscilează în plan vertical, Pământul se rotește. Și astfel se schimbă și orientarea planului în care oscilează pendulul. Pendulul Foucault, instalat în anul 1851 în Panteonul din Paris la indicația lui Napoleon III
Pendulul Foucault – Orologiu Gravitațional cu cinematică interactivă, elaborat la UTM, ca structură, reprezintă o dezvoltare conceptuală a sistemului clasic și permite înregistrarea cu precizie a mișcării de rotație a Pământului și poziției geografice a Republicii Moldova într-un sistem fix de coordonate astronomice. Este primul proiect în Republica Moldova (nr. 516938/P15, aprobat în anul 2005), susținut financiar de către Societatea Europeană de Fizică și realizat la UTM.
ȘTIAI CĂ? Pulsul reprezintă numă-rul de bătăi (oscilații) pe care inima le face într-un minut. Se consideră că pulsul normal în cazul unui adult sănătos, în stare de repaus, este cuprins între 60 și 100 de bătăi pe minut.
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

Mapas mentales con ExamTime
Nazareth Olivo
Esquemas
Ximena Barrera
Music and its most prominent types
Elina Sandoval
fichas de estudio
Guadalupe Reyes Soriano
Vertebrate animals
Eliana Sandoval
Bulbul rahidian, puntea, cerebelul – conformație externă, structură
T Adela
Tejidos básicos
Andrea Celedón
INTERPRETAR FUNCIONES Y ECUACIONES APLICADAS A LA ADMINISTRACIÓN
Danny Aguilar
Factores bióticos
DENNY WILLIAM MORENO CASTRO
Biochimie 101-120
Rodion Stoev