Espanya en l'edat moderna

Beschreibung

Sociiales Karteikarten am Espanya en l'edat moderna, erstellt von Cadavala am 09/04/2014.
Cadavala
Karteikarten von Cadavala, aktualisiert more than 1 year ago
Cadavala
Erstellt von Cadavala vor etwa 10 Jahre
38
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
El descobriment d'américa. Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, un itinerari equivocat que el dugué fins a Amèrica el 12 d'octubre de 1492.
La unió dinàstica castellà i aragó. La unió entre els dos regnes ja s'havia produït en ocasions anteriors, el 1037 gràcies a Ferran I de Castella i el 1072 amb Alfons VI de Lleó per separar-se de nou el 1157, però aquesta en fou l'última i definitiva.
El Renaixement és un nom que s'aplica a l'època artística, i per extensió cultural, que dóna començament a l'Edat Moderna i en què es reflecteixen els ideals del moviment humanista que va desenvolupar-se a Europa el segle XVI
Es coneix com Reforma protestant, o simplement la Reforma, al moviment religiós cristià, iniciat a Alemanya al segle XVI, que va portar a un cisma de l'Església catòlica per donar origen a diverses esglésies i organitzacions agrupades sota la denominació de protestantisme.
Carles d'Àustria o Habsburgo (Gant, 24 febrer 1500-Monestir de Yuste, 21 setembre 1558) va regnar amb la seva mare en tots els regnes i territoris d'Espanya amb el nom de Carles I (1516 -1556) i unir en la seva persona per primera vegada les corones de Castella (inclosa Navarra) i Aragó. També va ser Emperador del Sacre Imperi Romà Germànic com Carles V (1520-1558), anomenat César, el Cèsar Carlos o Sa Majestat Cesària.
Felip II d'Àustria o Habsburg, cridat El Prudent (Valladolid, 21 maig 1527 - Sant Llorenç de l'Escorial, 13 setembre 1598), va ser rei de Espanya10 des del 15 gener 1556 fins a la seva mort, de Nàpols i Sicília des de 1554 i de Portugal i dels Algarves-com Felip i-des de 1580, realitzant la tan anhelada unió dinàstica que va durar seixanta anys. Va ser així mateix rei d'Anglaterra, pel seu matrimoni amb Maria I d'Anglaterra, entre 1554 i 1558.
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

L'època dels descobriments
Cadavala
Les causes dels descobriments geogràfics
Cadavala
Karteikarten erstellen
JohannesK
Klausurvorbereitung
AntonS
Imperialismus
sandya.zimmerman
Grundbegriffe der Gedichtanalyse
mirjam.schlaepfe
Einstufungstest Italienisch Niveau A2.2
SprachschuleAktiv
UML - Diagramme
futurebase
Differenzialrechnung (Analysis) Zusammenfassung
Antonia C
Baustoffkunde 1
Zeynep Züleyha
Vetie Radiologie 2013
Péroline de Gail