Loading [MathJax]/jax/output/HTML-CSS/fonts/TeX/fontdata.js

SISTEMAS DE TRABAJO:

Description

Mind Map on SISTEMAS DE TRABAJO:, created by Paula Couto on 19/02/2019.
Paula Couto
Mind Map by Paula Couto, updated more than 1 year ago
Paula Couto
Created by Paula Couto almost 6 years ago
36
0
1 2 3 4 5 (0)

Resource summary

SISTEMAS DE TRABAJO:
  1. 1. INTRODUCCIÓN
    1. ANYS 50: Degut a les guerresles empreses havien de produir grans quantitats (Mercats de demanda).
      1. ANYS 70: Mercats d'oferta.
        1. ACTUALITAT: Hi ha un exces d'oferta que la demanda no és capaç d'absorbir. L'objectiu de les empreses és la competitivitat per minimitzar costos i per rapidesa, per tant, ha passat de fabricar grans series d'un producte a petites series de diferents. Avui en dia s'han d'implantar sistemes capaços de donar respostes ràpides seguint els segÜents conceptes: JUST IN TIME, QUICK RESPONSE SYSTEM i VALUE ADDING MANAGEMENT. Els sistemes de producció actuals han de ser FLEXIBLES i de CICLE CURT..
        2. 2. SISTEMAS DE PRODUCCIÓN
          1. DEFINICIÓN: Un sistema de producción es una serie de elementos organizados y relacionados que interactiuan entre ellos.
            1. TIPOS: linea adaptada al ritmo de la maquina, linea adaptada al ritmo del trabajador, proceso automatizado, concentración de operaciones afines, por proceso de diversidad, grupo en el sector servicios, grupo en las actividades de construcción.
            2. 3. TIPOS DE SISTEMAS DE PRODUCCIÓN
              1. 3.1 LÍNIA ADATADA AL RITME DE LA MÀQUINA: És un sistema molt mecanitzat, on la producció, la manipulació i l'organització, estàn subordinats al sistema tècnic. S'utilitza per a la fabricació de productes amb un volum gran de materials.
                1. Característiques: - Divisió del treball i especialització extremes. - Utilització eficaç de l'espai, de les màquinesi dels equips auxiliars. - El ritme de treball està totalment condicionat pel sistema. - Els treballadors individuals estan estrictament limitats. - No permet el treball en equip. - Difícil canviar el que hi ha establert.
                2. 3.2 LÍNIA ADAPTADA AL RITME DEL TREBALLADOR: La velocitat i el funcionament del muntatge, depenen d'uns magatzems que és troben entre el lloc de treball del soperaris i el que permet treballar individualment, però adaptanse al ritme de treball dels altres operaris.
                  1. Característiques: Ens permet organitzar el treball per grups de producció i agrupar funcions individuals ens tasques col.lectives on els treballador és poden ajudar mútuament, obtinguent un bon resultat comú .
                  2. 3.3 PROCÉS AUTOMATITZAT: Hi ha un o varis treballadors, que tenen la funció de vigilar i controlar el pocés.
                    1. Característiques: - Possibilitat d'agrupar tasques que permeten als treballadors ajudar-se mútuament i perseguir un objectiu comú. - Els treballadors han de treballar junts. - Poden sorgir dificultats de col·laboració entre treballadors per estar molt separats uns llocs dels altres. - Disminució dels treballadors de la producció i augment dels treballadors de manteniment.
                    2. 3.4 CONCENTRACIÓ D'OPERACIONS AFINS: S'agrupen màquines que realitzen funcions similars. ÉS realitza en la producció per lots, series curtes i productes variats. L'organització dels grups de treball, és difícil per els treballadors ja que els operaris tenen la seva pròpia tasca i lloc de treball.
                      1. 3.5 GRUP PER PROCÉS DIVERSIFICAT: Aquest sistema, combina el sistema en línia amb agrupació per funcions. La producció, és concentra amb el moviment de línia de producció. Algunes fases, és repeteixen dos o més cops per a
                        1. Característiques: - Excel·lent modalitat d'organització. - La divisió del treball entre els operaris ha d'adaptar-se a la variació de les condicions i pot resultar de la iniciativa espontània dels treballadors
                        2. 3.6 GRUP EN EL SECTOR SERVEIS: Les funcions d'una unitat de producció, han d'adaptar-se a les necessitats de cada cas. La planificació del treball, és difícil i les càrregues de treball, pateixen daltabaixos.
                          1. 3.7 GRUP EN LES ACTIVITATS DE CONSTRUCCIÓ: En les activitats de construcció i en l'indústria de fabricació de productes de grans dimensions, la única solució per organitzar les activitats és el treball en grup.
                          2. 4. SISTEMAS DE TRABAJOS EN LA SECCIÓN DE CONFECCIÓN
                            1. DEFINICIÓN: Son las diferentes formas de estructurar la sala o taller. Estos son variados, responder a las necesidades de la empresa, integrandose dentro del contexto global de la misma.
                              1. 4.1. PRINCIPALES FACTORES ESTRUCTURA DE UN TALLER DE COSTURA: - Tipos de pieza - Cantidad a fabricar - Medida de las series - Simultaneidad de modelos - Frecuencia de cambios - Cantidad requerida - Material disponible - Calificación del personal - Nombre de operarios - Terminos de fabricación - Superficie disponible - Medios de transportes interno - Sistema dee incentivos
                                1. 4.2 FORMA Y DISPOSICIÓN DE MATERIALES: Segun la forma de agrupar piezas a la salida: - A la unidad - Por paquete: - Simple o completo - Multiple o progresivo.
                                  1. - Por unidades: se trabaja con paquetes unitarios que contienen todos los componentes, que forman una sola pieza de ropa.
                                    1. - Por paquetes simples o completos: se trabaja con varias piezas de ropa agrupadas en un mismo paquete.
                                      1. - Por paquetes multiples o progresivos: se trabaja con paquetes formados por diferentes componentes de diversas piezas de ropa, agrupadas.
                                      2. 4.3 MEDIOS DE TRANSPORTE INTERNO: Es el sistema de permite la tranferencia de los materiales.
                                        1. A. Elementos de transporte: - Paquete o fleje - Caja o cubeta - Carro - Colgador - Pinzas aèreas.
                                          1. PAQUETE O FLEJE: - Ventajas: muy economico, y no necesita mucha espacio. - Inconvenientes: facilidad de perder algun componente, maltrato componentes, dificultad de control del trabajo, dificultad de identificar paquetes, perdida de tiempo.
                                            1. CAJA O CUBETA: - Ventajas: Ahorro de tiempo, facilidad de control del trabajo, facilidad de identificacion de las cajas. - Inconvenientes: dificultad de manipulacion, cansamiento de los operarios, posibilidad de colapsar el taller.
                                              1. CARRO (con ruedas): - Ventajas: Transportan mas cantidad de material, facilidad de desplazamiento. - Inconvenientes: Los hilos se enganchan a las ruedas, necesitan mucho espacio.
                                                1. COLGADOR: - Ventajas: No maltrata la ropa, ahorro de tiempo de manipulacion, permite un control perfecto del trabajo. - Inconvenientes: precio instalacion caro, instalacion condiciona la estructura edificio, posibilidad de averias costosas.
                                                  1. PINZAS AÈREAS: - Ventajas y inconvenientes: lo mismo que el colgador
                                                  2. B. Fuerza impulsora: - Humana - Gravedad - Electromecànica: A nivel de sol, aèrea.
                                                    1. HUMANA: cuando los lugares de trabajo son contiguos, la propia operaria se encarga del transporte, paquetes, cubetas, carros. Cuando son distantes, el transporte lo realizan operarios auxiliares.
                                                      1. GRAVEDAD: es la fuerza economica mas economica, se utiliza un plano inclinado llamado "tobogan"
                                                        1. ELECTROMECÀNICA: el transporte interno de los materiales se realiza mediante cadenas mecanizadas, programadas o accionadas manualmente por operarios.
                                                          1. A NIVEL DEL SOL: el transporte se realiza con cintas transportadoras de uno o dos pisos, generalmente se trabaja a la unidad y con cajas.
                                                            1. MECANIZADOS AÈREOS: el transporte se realiza mediante cadenas o cables colgados al techo o con barras fijadas a tierra.
                                                          2. C. Ruta: - En linea - De lugar a lugar - De regreso al lugar central.
                                                            1. RUTA: es la circulacion que sigue el material dentro la sala.
                                                              1. EN LINEA: La unidad va pasando de un lugar al siguiente siguiendo la disposicion de los lugares de trabajo. Si se da una incidencia, se distorsiona el equilibrado de la linea. Cuanto mas numeros de lugares en linea, mas posibilidad de distorsion.
                                                                1. DE LUGAR A LUGAR: Es un sistema flexible que permite trabajar varios modelos al mismo tiempo. La faena circula por un anillo donde estan los lugares de trabajo. No hay problemas de alimentacion porque las unidades van de un lugar a otro sin pasar por el almacen.
                                                                  1. RETORNO AL LUGAR CENTRAL: Almacen - operaria - vuelve al almacen. Sistema flexible, porque se puede trabajas varios modelos al mismo tempo. Se necesita operarios auxiliares. Muchas perdidas de tiempo en desplazamiento.
                                                            2. 5.TIPOS DE SISTEMAS DE TRABAJO EN CONFECCIÓN
                                                              1. SISTEMES MECANITZATS
                                                                1. CADENA RECTA: Llocs de treball colocats un darrere l'altre per ordre de procés. La distribució es treballa A LA UNITAT i s'explouen els retorns de material en procés. dispositius d'evacuació: Rampa o cinta transportadora. Les cintes transportadores són automaiques i temporitzades per tant obliga als operaris a seguir un ritme i no cal control del treball. Els treballadors cobren per categories.és un sistema en que no es pot canviar molt de model i es produeix en terminis curts. Dificil d'augmentar la producció. Cada trebaallador esta expecialitzat en un treball en concret.
                                                                  1. CADENA SELECTORA A NIVELL DE SÒL: Consta d'una cinta transportadora de dos pisos per la qual transporta el gènere en un sentit i el torna acabat en sentit contrari. S'utilitza la tècnica de retorn al lloc central. Comença en el lloc de repartiment, passa al pis superior , fins al primer lloc i quan s'acaba la feina es torna al lloc central en el pis inferior. Cada lloc s'alimenta directa i discontinuament. No es necessari col·locar per ordre les maquines. Els sous son diferents per cada treballador. Hi ha molta flexibilitat de treball, es treblla amb moltes peces a la vegada i els terminis són pocs precisos.
                                                                    1. CADENA SELECTORA AÈRIA: Tecnica de lloc a lloc. Consta d'un sistema de rail que ajuda a passar els objectes d'una fase a una altre sense tornar a passar per el lloc central. Aquesta tècnica no estableix un ritme de treball, dona molta fecibilitat, però es pot arribar a bloquejar el sistema. Les maquines no estaran per ordre de producció però les peces ni s'arruguen ni s'embruten. L'instal·lació és cara.
                                                                    2. SISTEMES TRADICIONALS
                                                                      1. LÍNIA DE TREBALL: Unitat de treball el paquet, per tant, el treballador es pot administrar el seu temps de treball dintre el temps total del paquet. Quan es nececiten desplaçaments els operaris auxiliars son els encarregats a fer-los. Si en la linia de treball es confecciona tota la peça es diu paquet simple o complert en canvi si es fa per peces es diu paquet múlitple o proguessiu. Si es varia el producte, caldrà restribuir els llocs de treball. Els cicles de fabricació són llargs.
                                                                        1. SINCRO: Posar les màquines agrupades segons la seva categoria. Cada grup es pot considerar com un taller independent. Es procura que cada grup tingui càrregues semblants. els operaris no s'espacifiquen en operacions específiques. les distribucions es fan a trabes de carros i operaris auxiliars. Sistema de gran flexibilitat. Si s'averia una maquina no afecta als altres llocs de treball. Moltes peces en curs.
                                                                      2. 6. NUEVOS SISTEMAS
                                                                        1. C. SISTEMA Q.R.S: O Juki, és un conjunts de varis multillocs. Consisteix en reduïts nombres de llocs units per transport aeri, que disposen de tres màquines universals (màquina plana, overloc i planxa), permetent realitzar qualsevol tipus d'operació. Fora d'aquest grup, trobem les màquines especials (botons, traus...etc) que treballen per varis grups. En algun cas, és poden disposar de quatre màquines i tres d'universals i una màquina especial. El sistema, funciona com el de les cadenes selectores aèries, disposant els treballs en un multilloc, permetent una bona distribució de les càrregues i el treball en equip, ja que permet que s'ajudin amb la finalitat de que la cadena no pari. És pot confeccionar tot tipus de peces i és poden fer canvis de models constants.
                                                                          1. Els nous sistemes de treball en la confecció, s'adapten a les exigències del mercat actual: - Varietat d'articles únics. - Terminis de lliurament reduïts. Els sistemes, és caracterizten per la felxibilitat i la ràpida resposta: - JUST IN ME, just a temps. - QUICK RESPONSE SYSTEM, Sistema de resposta ràpida. - VALUE ADDING MANAGEMENT, Producció amb valor afeit
                                                                            1. Característiques comunes: L' organització en el taller, s'organitza en mòduls, grups o cèl·lules de treball i en cadascuna, els treballadors poden realitzar qualsevol tipus d'operació. És substitueix l'especialització per la professionalització. En aquest tipus d'organització modular, és necessita una superfícies major i una màquinaria més important. Cada operària del grup, és responsable dels resultats que s'obtenen, ja que cada mòdul és autònom en el seu funcionament. Aquests sistemes, són poc eficaços però apropiats per treballs on és canvia freqüentment de producte.
                                                                            2. B. SISTEMA RIM- ROS: També conegut com a multilloc, és un sistema basat en la professionalització de l'operària i inspirat en el lloc de treball artesanal, però estudiat i equipat amb; alta tecnologia, màquines flexibles i programables. Una única operària, treballa amb vàries màquines, produïnt una pça sencera. Les màquines, són multi funcions i estan disposades al voltant de l'operària, en forma d'arc. Aquestes màquines, han estat estudiades per realitzar la feina sense haver de fer cap moviment. El temps de confecció de cada peça, és la suma dels temp d'execució de cada operació, no hi ha temps d'espera ni parades entre operacions.
                                                                              1. A. SISTEMA DE GRUPS AUTÒNOMS: Són grups d'entre 5 i 10 persones. Consisteix en que cada grup, tria el cap d'equip que serà l'encarregat d'indicar i establir, les càrregues de treball i l'activitat assolida. Tot hi això, cada membre del grup, es responsable de realitzar la; producció, qualitat i terminis de lliurament. Els llocs de treball, estàn disposats en forma de; U O V, aquest sistema de distribució, ens permet; un desplaçament reduït.
                                                                                1. D. SISTEMA TSS: La cadena Toyota, està formada, disposant les màquines en l'ordre cronològic del muntatge, permetent el mínim desplaçament entre les operacions. En aquest sistema hi ha més màquines que persones. Els operaris, només mouen una peça de màquina a màquina i els recorreguts, és calculen per coordinar les càrregues de treball, amb la finalitatd'equilibrar la línia. Cada persona o operari, ha de tenir molt de coneixement en la confecció i saber utilitzar totes les màquines. Les màquines és disposen en forma de; V, L o U, amb la finalitat de facilitar el flux dels productes i de les persones. Cada lloc, queda definit per una ruta i el treball ha de ser en cadena. Al ser un treball en cadena, no és permeten acumulacions, ja que sino algun company és quedaría sense feina. És un treball d'equip, ja que quan algú té alguna dificultat, el company que ve després d'ell, el pot ajudar. Aquest sistema flexible, permet un augmnet o disminució del nombre d'operaris.
                                                                                Show full summary Hide full summary

                                                                                0 comments

                                                                                There are no comments, be the first and leave one below:

                                                                                Similar

                                                                                Religious Studies - Keywords.
                                                                                Ready2learn
                                                                                Sociology GCSE AQA - Studying Society keywords
                                                                                tasniask
                                                                                Girls' and Boys'Education - Catherine and Kaitlyn
                                                                                catherine.dannib
                                                                                Transforming Graphs
                                                                                james_hobson
                                                                                USA and Vietnam (1964-1975) - Part 1
                                                                                Lewis Appleton-Jones
                                                                                History - Germany 1918 - 1945
                                                                                Grace Evans
                                                                                AQA AS Biology Unit 2 DNA and Meiosis
                                                                                elliedee
                                                                                mcolby MITOSIS TEST
                                                                                Melinda Colby
                                                                                The Changing Natural Environment Part 2
                                                                                R S
                                                                                Management 1. PT (3MA101) - 1. část
                                                                                Vendula Tranová