Bölgemizde Nesli Tükenen ve Tükenmekte Olan Hayvanlar

Description

Proje kapsamında hazırlarmış olduğumuz çalışma
Melisa Sena Genc
Flashcards by Melisa Sena Genc, updated more than 1 year ago
Melisa Sena Genc
Created by Melisa Sena Genc almost 4 years ago
96
0

Resource summary

Question Answer
YUNUS BALIĞI Günümüzde, birçok yunus türü dünya çapında tehlike altına girmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye denizlerinde de yunuslar; yaşam alanlarının kaybı, deniz ve ses kirliliği, deniz trafiği, tesadüfî olarak balık ağlarına takılmaları ve kasti öldürme gibi tehditlerle karşı karşıyadır. Yapılan çalışma ve gözlemler; gösteri yunusu olarak havuzlarda tutsak edilen yunusların yaşamlarının doğadaki hemcinslerine göre daha kısa olduğunu gösterir.
KAFKAS BİZONU Kafkas Bizonu yahut bilinen başka adıyla Avrupa bizonu geçmiş yıllarda Avrupa'da ve Anadolu'nun neredeyse tamamında yaşamaktaydı. 16. yüzyılda Anadolu sahnesinden silinen bu tür günümüzde yalnızca Rusya, Ukrayna ve Polonya çevrelerinden görülmektedir. Bu bölgelerde görülebildikleri yerler ise Milli Parklardır.
KARAKULAK Türkiye’nin güneyinde ve batısındaki seyrek ormanlar, makiler ve bozkırlarda görülür. Yırtıcı bir kedigildir; uzunluğu 80 santime kadar çıkabilir. Genellikle geceleri avlanırlar.
ORMAN HOROZU Son olarak İzmir'in dağlık bölgelerinde görülen Orman Horozu'nun artık tamamen neslinin tükendiği düşünülmektedir. Bu hayvan kümes hayvanı olmasına karşın uçabilmekteydi.
HAZAR KAPLANI 1970'li yıllarda tamamen yok olan Hazar Kaplan'ı günümüz Türkiye sınırları içerisinde sayıca fazla olan kedigillerden birisiydi. Yaşadığı bölgeler ise batıda Türkiye olmak üzere Hazar Denizi, İran, Afganistan ve Türkmenistan bölgeleriydi.
VAŞAK Yırtıcı türlerden biri olan vaşaklar, ülkemizde görülüyor ancak geçmişe göre varlıkları tehlike altında. Çanakkale, Kastamonu, Artvin, Siirt, Hakkâri, Bitlis, Bingöl, İzmir, Muğla, Antalya ve Bolu'da halen görülen vaşaklar, yasak olmasına rağmen postları için avlanmaktadır.
ASYA ASLANI Geçmişte dünya üzerinden oldukça yaygın bir yaşam alanı bulunan bu türün nüfusu 2010 verilerine göre toplam 411 kadardır. Zamanında Hindistan'dan Yunanistan'a kadar yayılmış tür Türkiye'de ise son olarak 13. yüzyılda Anadolu'da yaşam sürdüğü öne sürülmektedir.
KIZIL GEYİK Kızıl geyik, dünya üstündeki en büyük geyik türlerinden biridir. Kızıl geyik Avrupa'nın çoğu kısmında, Kafkas Dağları bölgesinde ve Hazar Denizi'nin batısında Anadolu'da yaşar. Türkiye'de ise kızıl geyiklerin yaşam alanı Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri olarak gözleniyor. Kızıl geyiklerin karşı karşıya olduğu başlıca tehditler arasında avcılık ve yaşam alanlarının kaybı yer alıyor.
YILANBOYUN Avrupa'dan Asya'ya kadar içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu geniş bir coğrafyada yaşamakta olan bu tür ne yazık ki dikkatsizlikler ve önlem alınmamasından ötürü olarak artık Türkiye sınırları içerisinde bulunmamaktadır.
Show full summary Hide full summary

Similar

PROBLEME DAYALI ÖĞRENME
Emine Gergin Öztürk
DÜŞÜNCE DÜNYASININ GÖLGEDE KALANLARI:KADIN FİLOZOFLAR
sevim hazar
U.S. Naturalization Test
Jaffar Barjan
Contract Law
Tim Mitchell
Strengths and Weaknesses of Psychological Approaches
Robyn Chamberlain
Camera Angles
saradevine97
Health and Social Care Flashcards
Kelsey Phillips
Atomic Structure
dpr898
Renal System A&P
Kirsty Jayne Buckley
The Periodic Table
asramanathan
Power and Conflict Ozymandias
Sophia Hinchliffe