Topic 1

Descrição

Representation of knowledge
Emilie Mathisen
FlashCards por Emilie Mathisen, atualizado more than 1 year ago
Emilie Mathisen
Criado por Emilie Mathisen mais de 5 anos atrás
39
0

Resumo de Recurso

Questão Responda
Hva er en representasjon? Hypotetisk, indre, kognitivt symbol som representerer den eksterne virkeligheten.
Forskjell på amodal og modalitet-spesifikk representasjon av konseptuell kunnskap Forskjellen ligger i transduksjon og gjenhenting. Amodal: abstrakte symboler for ting Modalitet-spes.: hentet fra sansene
Forklar amodal representasjon av konseptuell kunnskap Høyere level, abstrakt. Kommer fra et semantisk system (uavhengig av episodisk minne og modalitet-spes. systemer). Nevroner i feature-maps fyrer for å produsere en "sensorisk" rep., som transduseres til ikke-perseptuelt format (feature-list eller semantisk nettverk) som er den mentale rep. Amodale rep. brukes til å forstå ord.
Problemer med den amodale modellen Vanskelig å spesifisere. Ufalsifiserbar. Referentional problem (hvordan kan mentale tilstander referere til kategorier på utsiden)
Fordeler med amodale teorier? Godt format. Kan lett relateres til tenkning/resonnering. Intuitiv. Plass til mye.
Forklar modalitet-spesifikk representasjon av konseptuell kunnskap Gjenhenting (fra hukommelsessys.). Info går via sanser, nevronkart fyrer for å produsere sensorisk rep. Re-aktiveirng - nevroner i assosiasjonsområdene fyrer og gjenskaper en tidligere sensorisk rep. som likner den nye (disse kan være biased og ukomplett). Rep. støtter hukommelse, språk og tanker. Mentale rep er modalitetsavhengig.
Problemer med modalitet-spesifikk modell? Mangel på Computational power
Fordeler med modalitet-spesifikk? Besvarer refernetial problem. Kan falsifiseres. Teorien kan faktisk forklares.
Hva er en kategori? Samling av items I verden vi behandler ekvivalent, men ser på som like, organisert rundt egenskaper utover trekk som kun beskriver dem. Dannelse er knyttet til eksplisitt og implisitt hukommelse.
Hva er de 5 ulike typene kategorier? 1. Feature-based: nødvendige/tilstrekkelige trekk, likheter. Bruker prototyper og eksemplarer. 2. Tematisk: Items du forventer å se i en spes. setting (kjøkkenting) 3. Målrettet: items som skal tilfredsstille behov/måletting. Likheter. 4. Relasjonell: relasjon mellom items. Forhold mellom folk, eller event-kat. Aktør-objekt. Verb. 5. Rollestyrt: rollene folk har i en hendelse. Verb. Fyller en rolle i relasjonell kat.
Hvordan blir kategorier rep. i hjernen? Aktivering av hjerneområdet assosiert med fargeprosessering
Et klassifiseingsproblem: Xor Xor og lineær separabilitet. Siden et nevron kun kan trekke én linje, så er det noen kategorier som er umulige. Vi legget til et ekstra lag for å gjøre det mulig å kombinere input fra flere nevroner i lag 1, og samtidig trekke én konklusjon.

Semelhante

ExamTime's Getting Started Guide
PatrickNoonan
GCSE Subjects
KimberleyC
Edexcel Biology Topic 1 and 2 AS
Emily Carson
National 5 Biology-Cell Structure
NinaJasT
Atomic structure and the periodic table
Brodie McMeowface
AS ICT - Topic 1: Data, Information and Knowledge
dominszreder
Blogging for Exam Prep
PatrickNoonan
P.E Yr 9 flowchart
Gabriel10
Background to Luke's Gospel
Apoorva Sriram
Algebra Practice Questions
Paige Snowling
Edexcel, AS Biology, Risk Factors of CVD Quiz
Ella Middlemiss