Electrònica Analògica

Descrição

Tecno.
Diego Madridejos
FlashCards por Diego Madridejos, atualizado more than 1 year ago
Diego Madridejos
Criado por Diego Madridejos mais de 2 anos atrás
50
0

Resumo de Recurso

Questão Responda
Què és una resistència i quina és la seva funció? Quin és el símbol de la resistència? Una resistència és un component dels circuits elèctrics que disminueix la intensitat i l'energia dels electrons al circuit.
Quines són les unitats de la resistència o resistor? Què passaria si en un circuit hi ha només una pila i un LED? S'utilitzen els Ohms Ω. El LED s'espatllaria o es cremaria per excés de corrent. Connectant una resistència, disminuiria la intensitat, els electrons i, per tant, la llum també es reduiria (no s'espatllaria).
Calcula el valor de la resistència en Ohms sabent que el circuit és compost per una pila de 5V, un LED de 3.5V, amb una intensitat del circuit de 0,02 A. Tingues en compte que per passar de Volts a Ohms: R = Voltatge / Intensitat. Voltatge de la pila - Voltatges dels LEDS i altres components - Resistència = 0. 5 - 3,5 - X = 0; X= 1,5; Resistència = 1,5 V. R en Ohms= Voltatge / Intensitat; R=1,5 / 0,02 = 75 Ω.
Què és un potenciòmetre? Quina és la seva funció i aplicacions? Un potenciòmetre és un tipus de resistència ajustable o variable, és a dir, no tenen valor fix. Permeten disminuir o augmentar els electrons que circulen en un circuit. Amb això, la potència d'un motor, el gir d'un motor, la força, el volum d'un altaveu, etc.
Quins dos tipus de potenciòmetres hi ha? Quines unitats utilitzen els potenciòmetres? Quin és el seu símbol? Hi ha de rotatoris i de lliscants. Utilitzen els Ohms Ω.
Què és un LDR? Quina unitat utilitzen? On s'apliquen? Són components electrònics que funcionen com sensors de llum. Utilitzen els Ohms Ω. S'apliquen a antiincendis, fanals que s'activen automàticament, alarmes...
Quin tipus de material utilitzen els LDR i com s'anomena concretament? Explica que passa quan hi detecta llum i quan no. Utilitzen un material semiconductor, el Sulfur de Cadmi. Quan no hi ha llum = + resistència, per tant, menys intensitat i poc corrent. Quan hi ha llum = - resistència, per tant, més intensitat i molt corrent.
Quin és el símbol del LDR?
Què és un termistor? Quines unitats utilitza? És un component electrònic que és un sensor de temperatura. Utilitza Ohms Ω.
Quina és la diferència entre els termistors NTC i PTC? NTC: + Temperatura = menys resistència = més intensitat i corrent. PTC: + Temperatura = més resistència = menys intensitat i corrent.
Quines són les seves aplicacions? I el seu símbol? S'utilitzen a termòmetres i termòstats.
Què és un condensador? Quines unitats utilitzen? Són components electrònics que emmagatzemen una petita quantitat d'energia elèctrica per alliberar-la després. Funciona perquè una placa metàl·lica es carrega d'electrons i la altra els perd. Utilitzen els faradays.
Quin és el seu símbol elèctric? Com es connecten: en paral·lel o en sèrie? De què estan formats? Es connecten en paral·lel. Estan formats generalment dues plaques metàl·liques separades entre elles per un material aïllant.
Quins dos tipus hi ha? Quines aplicacions tenen? Hi ha dos tipus: els fixos (més comuns) i els variables. 1. S’apliquen al flaix de les càmeres de fotos. 2. Filtren senyals elèctrics en plaques elèctriques (corrent continu polsant... amb ponts de díodes etc).
Què passa si es posen en una tensió o polaritat equivocada/no adequada? Quin terminal s'ha de connectar a la polaritat positiva (+)? Si es posen en una tensió o polaritat no adequada, s'espatllen i podrien ser perillosos. S'ha de connectar el terminal més llarg a la polaritat positiva.
Què és un semiconductor i en què es diferencien dels aïllants o conductors? Posa un exemple. Respecte als altres materials, aquests deixen passar el corrent elèctric, però només una quantitat petita. Es poden manipular perquè es comportin com aïllants o conductors en segons que situacions. Exemples: Silici, Germani, A. de Gal·li...
Per a què són útils els materials semiconductors? Què estructures formen? Per la fabricació de díodes, xips, transistors... Formen cristalls 3D.
Quins dos tipus de cristalls hi ha? En què es diferencien? Hi ha dos tipus: els P i els N. En els dos s'afegeixen impureses o es dopen, però en els P creen espais buits d'electrons que permeten passar més fàcilment el corrent, i els N aporten electrons lliures.
Què és un díode? Explica la polarització directa i inversa. Són dos cristalls que estan en contacte formant unions PN (o NP). Si es connecta NP, és a dir, la part que no és la "línia" del díode amb la pol. positiva, serà directa i els electrons podran passar. En canvi, de l'altra manera, es connecta amb polarització directa i els electrons no passen.
Dibuixa un circuit amb un díode en polarització inversa (estat de bloqueig) i un altre amb directa (estat de conducció).
Quin és el símbol del díode? Quines són les seves aplicacions en els circuits? Aplicacions: 1- Rectificar el corrent altern. 2- Assegurar que el circuit circuli en el sentit adequat.
Posa exemples de les seves aplicacions: Rectificar corrent altern: Carregador de mòbil (transformar el c. altern de la xarxa amb díodes perquè el mòbil es pugui carregar amb corrent continu). Assegurar sentit adequat: Protegir un circuit.
Rectificacions de corrent altern Explica els tres tipus: Mitja ona (díode): corrent continu polsant. Ona completa (pont de díodes): corrent continu polsant. Ona completa + filtratge (pont + condensador): corrent continu. Mirar exemples Tecno 12-18 (no deixa posar 2+ fotos).
Què és el díode LED? És el díode emissor de llum. Consumeixen molt poca energia. S'utilitzen com a indicadors lluminosos.

Semelhante

SISTEMAS DE NUMERACIÓN Y CODIFICACIÓN
Ignacio Navarro Mora
Test de electrónica digital
Darío Jácome
SISTEMAS DE NUMERACIÓN Y CODIFICACIÓN
Ignacio Navarro Mora
Organização político administrativa - UNIÃO
eliana_belem
GRAMÁTICA da LÍNGUA PORTUGUESA
Viviana Veloso
INCOMPLETO - Biologia e Geologia - Geologia 11º ano, parte IV - Ensino Secundário Português
Heres Oliveira
Temas mais cobrados em Química
Marina Faria
Citologia IV (Organelas celulares)
Luiz Antonio Lopes
Mapa Mental de GoConqr
GoConqr suporte .
FIGURAS DE LINGUAGEM
Gabriela Vianna
CLIMA GEOGRAFIA
Alice Sousa