LA CIUTAT MEDIAVAL

Descrição

Preguntes del tema de la ciutat mediaval de 2º de la eso.
Carolina García9136
FlashCards por Carolina García9136, atualizado more than 1 year ago
Carolina García9136
Criado por Carolina García9136 quase 9 anos atrás
13
0

Resumo de Recurso

Questão Responda
¿ En que siglo empezo las mejoras de la ciudad mediaval ? ¿ que mejoras empezaron en esos siglos ? Enpezo en el siglo XII i XIV. Empezaron las mejoras de la agricultura i el aumento de la población
¿ Que va passar amb les ciutats ? Les ciutats van passar a ser el centre de producció artesana i d´intercanvi de productes
¿ Que es va desenvolupar ? ¿ Que governaven ? Es va desemvolupar la burgesia pròspera que governava la ciutat
¿ Amb que es van protegir les ciutats ? ¿ I amb que es van omplir ? Les ciutats es van protegir amb muralles. I és van omplir de palaus, catedrals, llotges i mercats.
¿ A la ciutat mediaval tenien un nou estil artístic ? ¿ quin era ? Si, aquest estil era el gòtic.
¿ A mitjans de quin segle es va espandir la Pesta Negra ? La Pesta Negra es va expandir al segle XIV.
¿ Que va desencadesnar la Pesta Negra? ¿ A qui va afectar ? Va desencadenar una crisi econòmica i social. Va afectar al camp i a la ciutat.
¿ Quines eren les cprincipals ciutats mediavals europees ? Les ciutats mediaval més importants a Europa eren: Lisboa, Burgos, Valencia, Barcelona, Marsella, Bordeus, Génova, Florència, Constantinoble , Venècia, París, Bruges, Londres , Frankfurt, Hmburg, Lübeck i Novgorod.
¿ Que significa l´augment de la productivitat agrària? Significa més producció per superficie cultivada
¿ Quins eren els dos tipus de innovacions principals en l´agricultura ? Eren les tecniques de cultiu i els nous instruments agríicoles.
¿ Quin canvi va originar l´augment de la població ? L´increment de la producció agrícola va permetre millorar l´alimentació i va originar l´augment de la població.
¿ Que va provocar la necessitat de buscar no ves terres de cultiu ? El creixement demogràfic va provocar la necessitat de buscar les noves terres de cultiu.
L´augment de la població agrícola va fonamentar l´emigració de llauraors cap a les ciutats. Les ciutats oferien més llibertat i oportunitats per a millorar les condicions de vida. ftydrt7
¿ La millora de l´agricultura que va estimular ? Va estimular el comerç i la revitalització de les ciutats.
¿ Com li deien al creixement dels barris al voltant dels castells o de les abadies ? Se les va anomenar burgs i als seus habitants burgesos.
¿ Que es un gremi ? Els artesans d´un mateix ofici s´agrupaven pels carrers. Rebien le nom de l´activitat a la que es dedicaven.
¿ On es feien els treballs artesans ? Es feien en tallers petits.
¿ Quins son els dos tipus de de rutes per a l éxpanció del comerç ? Les dos rutes son les rutes maritimes i les rutes terrestres.
Explica les rutes terrestres L´augment de seguretat als camins va facilitar es trasllat de les mercancies i l´aparició de noves rutes terrestres. Van crear les fires on anava gent de lta la comarca
Explica les rutes marítimes Es utilitzava per a mercancies importants i amb distancies llarges. Els vaixells tenien més capacitat de carrega i eren mes ràpids.
¿ Quines eren les rutes que tomaven ? La primera ruta unia el Meditterrani occidental amb l´orinetal. La segona ruta era el Atlàntic i el Bàltic.
¿ Que va transformar la societat feudal ? ¿ Quin era el nou grup social ? La va transformar el creixemet de les ciutats. Era la burgesia
¿ Quina era la base de la riquesa de la buegesia ? Eren els diners
¿ quines persones eren la burgesia alta ? ¿ I la petita burgesia ? Eren els banquers i grans comerciants. Eren els aartesants i els petits comerciants
¿ Que va atraure als senyors nobles i eclesàstics ? Els va atraure la riquesa.
¿ Que van construir els nobles i els eclesiàstics ? Van construir palaus, convents i esglésies.
¿ A qui van elegir ? ¿ Que era l´ajuntament ? Van elegir als magistrats i al alcalde. L´ajuntament era l´edifici on es reunien els menbres del govern de la ciutat.

Semelhante

Iluminismo
Priscila Reinaldo
15 Dicas para Passar nos Exames Nacionais
MarisaS
Guia de Redação do Vestibular
Alessandra S.
Biomas
vanessamiyato
Geografia do Brasil
JOISSE DE OLIVEIRA
Música
Philosophus Rex
Inquérito policial
Marcelo Llaberia
Intertextualidade
Grazi_1
Regra de Sinais
Adenilson Santana
Cardiologia (Clínica)
manoel junior
Leis de Newton
Ingrid Gomes