основни компоненти на дигиталните устройства

Description

Slide Set on основни компоненти на дигиталните устройства, created by Лиляна Николова on 10/09/2019.
Лиляна Николова
Slide Set by Лиляна Николова, updated more than 1 year ago
Лиляна Николова
Created by Лиляна Николова almost 5 years ago
1
0

Resource summary

Slide 1

    Основни компоненти на дигиталните устройства
    Компютърът  е устройство, което навлиза в живота на хората преди по-малко от 100 години и бързо променя света. В ежедневието си непрекъснато използваме машини, които имат вградена компютърна система. Наричаме ги дигитални устройства.Те са два вида- стационарни /непреносими/ и мобилни / преносими/. „дигитален“, който прдизлиза от английската дума digit – цифра.   Наричат се дигитални устройства, защото приемат, обработват и съхраняват информацията с помощта на цифрите 0 и 1.  

Slide 3

    Националния политехнически музей, гр. София: https://roundme.com/tour/137200/view/346282/   статия и видео на Дарик Нюз: „Българският принос за развитието на световната компютърна и изчислител- на техника (ВИДЕО)“: https://goo.gl/Tf794C   статия и видео на Дарик Нюз: „Българският принос за развитието на световната компютърна и изчислител- на техника (ВИДЕО)“: https://goo.gl/Tf794C   виртуална обиколка на музея „История на компютрите“ в щата Тексас: https://www.guidigo.com/Web/CHM-Revolution-Tour/DHTH2i2fYjA/Stop/1/Calculators-Abacus  http://www.computerhistory.org/visit/

Slide 4

    https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2e1de36a851c https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3e4b7870f84c https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=277eb72da85c
    Правила за безопасна работа в интернет

Slide 5

      той приема огромно количество информация, обработва я бързо, съхранява я (помни я), може да извършва няколко задачи едновременно. Видът на компютърните устройства се променя непрекъснато. Освен стационарни и мобилни устройства има и хоби-компютри, които могат да се вграждат в различни уреди – хладилници, перални машини, печки, автомобили и др.
    Защо компютърът е смятан за  най-умната машина, създадена от човека:

Slide 6

    Хората знаят, че дигиталните устройства могат да изпълняват множество задачи, но за да се случи това, трябва да умееш да ги управляваш с точни и ясти команди. Наборът от всички команди за извършване на определена дейнос се нарича програма. Когато тя е инсталирана, устройството може да извършва определените в нея дейности. Програмите, които осигуряват работата на дигиталното устройство се наричат софтуер.
Show full summary Hide full summary

Similar

Epithelial tissue
Morgan Morgan
Tectonic Hazards flashcards
katiehumphrey
Romeo and Juliet essay
Tambo234
B2 French Vocab: at home/à la maison
toronto416
Working memory model
T W
CHEMISTRY CORE REVISION
Sausan Saleh
Key Terms - Religion and community cohesion
jackson.r08
AQA Business Unit 1
lauren_binney
Causes of World War 1
Rahul Panikker
Diabetes Mellitus
Kirsty Jayne Buckley
How Sewing Machines Work
faithkateridarli